Kerstconcert
De Kus van Rangel

Venray | De achttien jaar oude pianist, componist en muziekproducer Rangel Silaev wil iedereen verrassen met zijn nieuwe kerstconcert in Venray, De Kus.

De rode draad van het concert is de invloed van de kunst op wereldmuziek. Het concert vindt plaats op zondag 16 december om 13.00 uur in Venray. Naast het bestaande klassieke repertoire speelt Rangel bij concerten ook zelf gecomponeerde muziek. Geïnspireerd door de Russische componist Sergei Rachmaninof, die vaker voor schilderijen zijn muziekstukken maakte, ging Rangel op zoek naar een nieuwe uitdaging: het zoeken naar een verbinding tussen muziek en kunst. Toeval bestaat niet. Rangel kreeg de bijzondere opdracht van Classic Young Masters om een compositie te maken voor het kunstwerk De Kus van Jeroen Henneman. De toen 17-jarige Rangel ging fanatiek te werk. Hij combineerde zijn eigen visie over het kunstwerk met de turbulente gevoelens van een jonge man die op jonge leeftijd zijn ouderlijk huis verliet om zijn droomstudie te volgen.

Het kerstconcert vindt plaats in de concertzaal aan de Dr. Kortmannweg 21 in Venray. Kinderen betalen hiervoor een entreeprijs van 5 euro, volwassenen 20 euro (inclusief consumptie). Voor aanmeldingen: kamerton@wxs.nl. Voor meer informatie: www.rangel.nl.


Helicon-studenten laten talent zien

Helmond | Je talent ontdekken en (durven) laten zien is een keuze. Dat ondervonden de studenten van Helicon MBO Helmond tijdens hun eerste 'LOB'-dag van dit studiejaar.

In de workshops hiphopdans, muziekperformance, vloggen, tattoodesign en improvisatietheater zochten de eerstejaars studenten hun grenzen op. En presenteerden ze als afsluiting een selectie van hun werk op het podium. De tweedejaars Wildpark management werden uitgedaagd door kunstenares Hilma Bovenkerk om via Wildlife sketches een oproep te doen voor bedreigde dieren en natuur.

'LOB' staat voor Loopbaanoriëntatie en –Begeleiding en is onderdeel van iedere mbo-opleiding. Elke student bekijkt aan de hand van loopbaancompetenties wat hij kan en wil, hoe je hiermee keuzes kunt maken kunnen maken om zelf je loopbaan te sturen. Helicon koos voor een creatieve aanpak om de studenten hun talent te laten ontdekken Ook de tweedejaars Wildparkmanagement studenten kregen een artistieke werkvorm aangeboden. Tijdens een creatieve workshop van Hilma Bovenkerk (Artschool Helmond) leerden zij om hun persoonlijke boodschap door het oog van het bedreigde dier beeldend over te brengen. De laagdrempelige werkvormen van Hilma maakte van iedere student een kunstenaar.

Diverse werkstukken en filmpjes van deze creatieve dag zijn te bekijken op zondag 25 november tussen 11.00 en 14.00 uur. Jasmijn en Ellison leggen graag uit wat de kleding industrie met de bedreigde tijger te maken heeft. Of welke invloed ons autogebruik heeft op de natuurlijke leefomgeving van vele diersoorten.

Tijdens de open dag worden ook alle opleidingen van Helicon MBO Helmond gepresenteerd: Voeding en welzijn, Food professional, Dier en gedrag, Dier en ondernemen, Dierenartsassistent/paraveterinair, Wildlife management, Outdoor en recreatie en Allround coördinator instructeur buitensport. Iedereen is van harte welkom op het adres Scheepsboulevard 1.


Open atelierdag bij Bliss Wanssum

Wanssum | Tijdens de landelijke open atelierdag op zondag 18 november houdt Bliss Kunst Training Coaching een open dag. Het atelier aan de Meerlosebaan 43 in Wanssum is die dag open van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.kunstatelierbliss.nl.

Je gevoel durven volgen en vertrouwen op wat je hart je ingeeft. Bij Bliss kom je weer even terug bij jezelf. Omgeven door de prachtige natuur en moderne schilderijen kun je bij Bliss jezelf creatief, persoonlijk en zakelijk verder ontwikkelen. Bliss biedt Kunst, training, coaching voor bedrijven, scholen en particulieren.

Als je op zoek bent naar een bijzondere eyecatcher voor aan je muur, een uniek cadeau, of een tastbare herinnering aan jouw dierbare kun je bij Bianca Ambrosius een schilderij uitzoeken of iets persoonlijks op maat laten maken. "Het blijft speciaal als iemand in je atelier geraakt wordt door één van mijn schilderijen. Een herkenning in de intentie, de kleur, vormgeving die je aanspreekt of een gevoel dat niet in woorden uit te leggen is."

Het is haar missie om mensen weer terug te brengen bij hun diepste geluk (Bliss). Bianca laat haar hart graag spreken in de vormgeving van een schilderij. Voor coaches, therapeuten, trainers (en andere professionals) ontwikkelde ze unieke trainingen om creativiteit als middel in te zetten om doelstellingen effectiever te bereiken, diepere inzichten te verkrijgen en directer tot de kern te komen. Naast dat deze professionals allerlei creatieve coachinterventies aangeboden krijgen, leren ze tekeningen en schilderijen interpreteren en vertalen naar hun cliënt. Voor scholen die de grote meerwaarde van kunst en cultuureducatie inzien, biedt Bliss de oplossing om cultuurcoördinatoren en docenten te begeleiden of grote kunstprojecten voor leerlingen te ontwerpen.

Heb je het zelf nodig om meer uit je hoofd te komen of je creativiteit verder te ontwikkelen, dan kun je bij Bliss ook intuïtieve en resultaatgerichte schildercursussen volgen.


Deelnemers Aple d'HuZes

Venray | Op 5 en 6 juni 2019 zullen weer veel mensen uit de agrarische sector fietsend of lopend onder de vlag van BIG Challenge de Alpe d'Huez beklimmen. Tijdens de afgelopen negen edities hebben ruim 1.500 BIG Challenge-deelnemers in totaal 8,7 miljoen euro ingezameld voor Alpe d'HuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op een na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Aanmelden voor deelname kan via www.bigchallenge.eu.