De gemeente plaatste al diverse waarschuwingsborden.
De gemeente plaatste al diverse waarschuwingsborden. Foto: SK-Media

17 keer raak op rotondes

Venray | Sinds 1 januari 2017 zijn er 17 ongevallen geregistreerd op de rotondes op de Oostsingel-Henri Dunantstraat-Zuidsingel en Leunseweg-Zuidsingel. In 10 gevallen gaat het om een botsing tussen een auto en een (brom)fietser.

Op de rotonde bij de entree van Brukske zijn volgens de gemeente Venray vanaf 1 januari 2017 tot nu geen ongevallen geregistreerd. De gemeente heeft meerdere keren getracht de verkeerssituatie veiliger te maken op de rotondes.

De laatste ronde maatregelen werd getroffen op 27 april van dit jaar. 'Het beeld blijft hetzelfde. De bewuste rotondes zijn sowieso veel drukker dan de overige rotondes en geven daarmee een hoger ongevallencijfer', laat de gemeente in een schriftelijke reactie weten. 'Opgemerkt dient te worden dat deze rotondes extra in de belangstelling staan. Op rotondes is de snelheid van het verkeer echter altijd relatief laag, daarmee ook de ernst van de ongevallen. Navraag naar het meest recente ongeval leert dat de veroorzaker zich bewust was van de voorrangssituatie maar de fietser over het hoofd heeft gezien'.

De gemeente trof één nieuwe maatregel. Op de meest gevoelige locatie, bij de Henri Dunantstraat, is de bebording gewijzigd. Op de plek van het waarschuwingsbord staat inmiddels een stopbord voor automobilisten. Mocht het noodzakelijk zijn, dan treft de gemeente graag verdere maatregelen. Ook wordt er extra geobserveerd bij de genoemde rotondes om de situatie scherp in de gaten te houden.