Ruim verlies basketballers

Yellow Sox-Jumpers'76 104-67 (53-35). Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (24 punten), Jorik Wulterkens en Dirk Laurense (beiden 12).

Bakel | In de tweede klasse A verloren de basketballers van Jumpers'76 de uitwedstrijd tegen Yellow Sox in Bakel met ruime cijfers: 104-67.

Aan Venrayse zijde ontbraken Wouter Oosterbeek, Denny Janssen en Roy Lucassen. Jumpers'76 begon de wedstrijd met een slordige zone-defense, waardoor de thuisploeg al na een paar minuten uitliep tot 9-0. Peter Hoeijmakers opende de score voor Jumpers'76 door een vrije worp raak te schieten. Na een aantal scores van onder anderen Maarten Wijnen en Peter Hoeijmakers kwamen de gasten terug tot 17-14. Het eerste kwart werd uiteindelijk afgesloten met een verschil van twaalf: 39-27. In het tweede kwart deden de Venrayse basketballers niet onder voor Yellow Sox. Jumpers'76 bleef lange tijd in het spoor maar keek bij rust toch tegen een achterstand van achttien punten op: 53-35. In het derde kwart eenzelfde spelbeeld. Door enkele goede scores van Dirk Laurense en een driepunter van Jorik Wulterkens bleef het verschil intact: 73-56. In het vierde kwart zette de thuisploeg een tandje bij. Met veel lengte in de ploeg en de mogelijkheid om door te wisselen, was er voor Jumpers'76 geen houden meer aan en de marge liep uiteindelijk op tot 37 punten: 104-67.

De Venrayse basketballers spelen op zaterdag 24 november thuis koploper Gennep Cougars. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 16.00 uur.