Oostrum, Smakt en Holthees krijgen glasvezel

VENRAY | De schop voor glasvezel in Oostrum, Smakt en Holthees kan de grond in. De belangstelling in de drie dorpen om aan te sluiten bij GlaswebVenray is met 54 procent dusdanig groot, dat het sein op groen kan. De drie dorpen behoren tot het zesde cluster in de gemeente Venray waar campagne is gevoerd voor glasvezel. In de eerste vijf was de belangstelling ook voldoende om gebruik te maken van glasvezel. Alleen in de kern van Venray, het zevende cluster, is het aantal aanmeldingen (nog) onder de maat.


Door onze redactie

In mei van dit jaar werd door GlaswebVenray een extra campagne in Oostrum gestart om het minimale percentage van 30 procent aansluitingen binnen de bebouwde kom te halen en 50 procent buiten de kom. Maar de minimale percentages, om de aanleg rendabel te maken, werden niet gehaald.
Afgelopen oktober werd opnieuw campagne gevoerd in Oostrum, dat volgens de Glasweb-organisatie enigszins op Venray lijkt: een dorp met stadse trekjes, veel integratie en industrie. Omdat in Venray de werving van Glasweb-deelnemers niet goed gaat, was er daarom de vrees dat ook Oostrum de ondergrens niet zou halen. Maar in oktober, waarin men zich aan nog kon melden voor glasvezel zonder aanlegkosten te hoeven betalen, liep het ineens storm in Oostrum. POP Oostrum (verdeelstation), waaronder ook Smakt en Holthees vallen, begon met een gemiddeld percentage van 42 procent. Dat was voor een groot deel te danken aan Smakt en Holthees, waar het gros van de inwoners (vooral in Smakt) zich inschreef. Daar viel met een extra campagne nauwelijks nog winst te behalen.

Oostrum overtreft zichzelf met aanmeldingen bij GlaswebVenray


De stijging van maar liefst 12 procent kan volgens Glasweb volledig op het conto van Oostrum worden geschreven.

Anita Emonts, lid van het kernteam van Glasweb Venray en verantwoordelijk voor marketing en communicatie, is trots op de Glasweb-vrijwilligers die in Oostrum deelnemers hebben geworven: "Zonder deze helden was het niet gelukt. Het is een prestatie van formaat. We hebben vertrouwen dat het in de wijken van Venray ook goed gaat komen." Een jaar terug werd het campagneresultaat van het eerst POP-cluster bekend. Ysselsteyn behaalde toen een dekking van 64 procent . Daar zijn de aansluitingen inmiddels gerealiseerd. In Merselo en Vredepeel werd 62 procent gehaald, in Leunen, Veulen en Heide 58 procent, in Oirlo en Castenray 56 procent en in Wanssum, Blitterswijck en Geijsteren 42 procent.