Afbeelding
Foto:

Jeugdprins Cas en adjudant Tijn

Vierlingsbeek | Cas Bouten (10) is de nieuwe jeugdprins van carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen. Hij wordt komend seizoen tijdens alle carnavalsfestiviteiten bijgestaan door zijn adjudant Tijn de Bruijn (12).

Cas Bouten is de zoon van Antwan en Vera Bouten-Pijls. Hij heeft een broer: Daan. Zijn hobby's zijn voetballen bij Volharding, gamen en bootje varen. Adjudant Tijn de Bruijn is de zoon van Luc de Bruijn en Linda de Bruijn-van der Heijden. Hij heeft een broer (Finn) en een zus (Zoë). Ook zijn hobby's zijn voetbal bij Volharding, gamen en bootje varen. Beiden spelen in hetzelfde voetbalteam (JO13) en zitten op basisschool Laurentiushof in Vierlingsbeek.

Hun leus: 'Wij Cas en Tijn hebben energie voor 10, wij zijn niet te stuiten en zetten met jullie deze carnaval de bloemetjes buiten. Alaaf!'


Vlooienmarkt Voor Dartele Veulen

Veulen | Het carnavalsseizoen is weer begonnen en dat betekent dat het ook weer tijd is voor een van de oudste vlooienmarkten van Limburg, een vlooienmarkt waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van carnavalsvereniging Ut Dartele Veulen.

De vlooienmarkt in Veulen vindt plaats op zondag 25 november. Er is door de organisatie weer een scala aan spullen bij elkaar verzameld. De buitenverkoop start om 11.30 uur en de zaal gaat om 12.00 uur open voor de tafelverkoop.

De veiling wordt om 12.15 uur geopend. Ook worden er (ludieke) diensten geveild. De entree is gratis, evenals het parkeren.

Alle verkoopactiviteiten worden gehouden in en rondom café-zaal 't Veule aan de Veulenseweg 49 in Veulen-Venray.

Maasduinen Lachgala

Aijen | In Aijen vindt op 5 januari weer het Maasduinen Lachgala plaats, met optredens van meerdere bekende tonpraters, in zaal 't Veerhuis.

Meervoudig buutkampioenen of finalisten als Boy Jansen, Andy Marcelissen, Hans Keeris, Jan Strik, Theo Nellen en Jasper van Gerwen betreden op die avond de bühne. Ook de lokale toppers 'Liever schik als en nej box' en de smaakmakers van twee jaar geleden, jeugdslagwerkgroep de DrumstiX, treden op. De voorverkoop voor het lachfestijn is van start gegaan.

Voor meer informatie en/ of voorverkoopadressen kijk op de Facebookpagina van het Maasduinen Lachgala. Geïnteresseerden kunnen ook meer informatie opvragen en/of kaarten reserveren bij de leden van carnavalsvereniging De Sukerpinnen.