Afbeelding
Foto:

Silke winnares fairtradepakket

Venray | Silke van Deelen uit Lottum heeft het fairtradepakket ter waarde van ruim 25 euro gewonnen.

Op de vraag hoeveel Venrayse ondernemers en organisaties tot nu toe een fairtradesticker hebben ontvangen, antwoordde de Lottumse '91'. Daarmee zat ze 10 naast het werkelijke aantal (81).

Sinds het begin van de gemeentecampagne in Venray in 2012 laat het gemeentebestuur via een van de leden van het college zijn waardering blijken aan ondernemers die meedoen aan de fairtradecampagne. Een fairtradesticker wordt op de voordeur geplakt. De getallen, die voor de prijsvraag binnengekomen zijn, lagen tussen de 23 en 128, waarvan het merendeel onder de 65.

Silke van Deelen ontving de prijs uit handen van Guido van Dijck, die zelf in 2012 met toenmalig wethouder Twan Jansen de eerste fairtradesticker ( voorganger van het handje) op de voordeur van de PLUS-supermarkt in Landweert plakte.

Het fairtradepakket werd gevuld door Tikkie Anders, Wereldwinkel, September en Kaffee Met. Het aantal bedrijven en organisaties dat duurzame en met name fairtradeproducten in het eigen bedrijf gebruikt, neemt sterk toe. Dit is een goede promotie voor het gebruik van fairtradeproducten.

In Venray serveren, in vergelijking met de rest van Nederland, opvallend veel horecagelegenheden fairtradekoffie en -thee. Bijna alle grote koffiebranders bieden momenteel fairtradekoffie en -thee aan. De overstap naar fairtrade wordt daardoor steeds gemakkelijker gemaakt. Zo wordt steeds meer mensen in zuidelijke landen de kans gegeven om op eigen benen
te staan.