Ondernemers Niek van Vegchel (links) en Frank Welten met de banner van Ketelfabriek voor de nu nog lege hal in Oostrum.
Ondernemers Niek van Vegchel (links) en Frank Welten met de banner van Ketelfabriek voor de nu nog lege hal in Oostrum. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuw FEC opent in Oostrum

Oostrum | In het begin van 2019 wordt het Family Entertainment Center (FEC) Ketelfabriek geopend aan de Stationsweg in Oostrum. Eén ding is zeker: de gemeente Venray en de omliggende regio is binnenkort een attractie rijker.

Door Dennis Stiphout

Wie kent ze niet: Ark van Noach, Maya Tempel en Mysterie in het bos. Het zijn de namen van de drie populaire escape rooms in Merselo. Ondernemers Niek van Vegchel en Frank Welten openden de escape rooms ruim anderhalf jaar geleden bij catering- en partycentrum De Lekkernij in Merselo. Van Vegchel heeft in Merselo een eigen bedrijf, Nika-actief, in de vrijetijdsindustrie en Welten is eigenaar van De Lekkernij. "Die samenwerking is zodoende bijna automatisch geboren", aldus van Vegchel. "Een en een is twee: mensen willen iets leuks doen én lekker eten." In maart 2017 opende het duo daarom de drie escape rooms in Merselo bij 't Anker. "Dat loopt goed, mensen vinden het leuk en willen ook graag iets anders. Zo is eigenlijk dit idee ontstaan", aldus Welten. "We zijn er eigenlijk al vanaf vorig jaar winter mee bezig. In Merselo zijn we met de escape rooms nu vooral gericht op grote groepen. Hier kunnen we veel meer activiteiten bieden, waardoor allerlei groepjes, zowel groot als klein, tegelijkertijd iets kunnen doen."

Er valt over een aantal maanden immers genoeg te beleven in het nieuwe pand. Zo worden er liefst acht escape rooms gebouwd: vijf 'normale' escape rooms en drie flash rooms, die in kleinere groepen kunnen worden gespeeld en slechts een half uur duren. Twee van de vijf grote kamers worden identiek, waardoor twee teams tegelijkertijd tegen elkaar kunnen strijden. "De escape rooms hebben verschillende thema's", aldus Welten. "Eentje heeft een horrorthema, de ander staat in het teken van Las Vegas. Bij de flash rooms komt een hele extreme, waarbij je ieder apart in een kist begint." Welten en Van Vegchel hebben er heel bewust voor gekozen om zich niet enkel op escape rooms te richten. "Het mooie is dat je dadelijk door de diversiteit aan activiteiten voor ieder wat wils te bieden hebt", aldus Welten.

"De combinatie tussen horeca en activiteiten is best uniek"


Die andere activiteiten zijn er namelijk meer dan genoeg. Groepen kunnen er karaoken en er komen onder andere een indoor voetbalveld voor bijvoorbeeld bubblevoetbal, drie curlingbanen en een Virtual Reality-ruimte. Daarnaast kan door middel van het bedrijf van Van Vegchel, dat is gericht op outdooractiviteiten, de combinatie tussen binnen en buiten worden gemaakt. Die activiteiten kunnen uiteraard worden gecombineerd. "Je kunt bijvoorbeeld een uurtje escapen, daarna curlingen en afsluiten in de karaokeroom. Tussendoor kunnen groepen dan ook nog wat eten. We richten ons op verschillende doelgroepen, zoals groepen collega's die een personeelsuitje willen plannen, families, vriendengroepen en gezinnen."

De combinatie tussen horeca en activiteiten tekent het nieuwe vrijetijdscentrum. "Het is toch best wel een unieke combinatie", aldus Welten. "We hebben het al twee jaar geprobeerd in Merselo en dat loopt gewoon erg goed. Ons restaurant zal geen à la carte restaurant worden. Het eten, zoals een barbecue, tapas of tafelgrill, zal vooral op reservering zijn. Verder willen we echt een gezellige bar creëren, met verschillende speciaalbiertjes en lekkere koffie, zodat mensen ook nog even kunnen blijven hangen."

Van Vegchel en Welten waren er al snel uit dat ze zich wederom in deze regio wilden vestigen. Van Vegchel: "We zitten hier driehonderd meter van het station af en vlak bij de snelweg. Binnen een straal van vijftig kilometer wonen een paar miljoen mensen, zo heeft een marktonderzoek dat we hebben laten doen uitgewezen." Vanaf deze week is de nieuwe website (www.ketelfabriek.nl), met onder andere een sfeerimpressie van hoe het er straks uit komt te zien, online. Ontsnappen zal dan nog niet zo lastig zijn, maar dat is over een paar maanden dus wel anders.