Nieuwe nederlaag voor Venray

Venray-Bavel 0-1 (0-1).

Venray | Het vrouwenelftal van hoofdklasser Venray heeft de vierde nederlaag in vijf duels geleden. Thuis tegen Bavel werd met 0-1 verloren. Het winnende doelpunt werd voor rust gemaakt uit een vrije trap. "We moesten in de eerste helft vooral verdedigen, omdat zij een mannetje doorschoven vanuit achteren. Zij bewogen meer dan wij", aldus speelster Lieke Wijnands. "Dat was lastig en zij scoorden uit een vrije trap die onhoudbaar was voor onze keeper. In de pauze wisselden we een aantal keer en na de rust begonnen we sterk, alleen creëerden we weinig voorin. Er was dus weinig meer mogelijk."

Door de nederlaag staat Venray, dat de competitie nog zo goed begon met een zege en een gelijkspel, nu in de onderste regionen. Aanstaande zondag treft het Rigtersbleek uit Enschede. Die ploeg staat één plek onder Venray, waardoor er voor de Venraynaren kansen op een driepunter moeten liggen. Daarna speelt Venray nog drie duels tot aan de winterstop, waarvan twee tegen andere laaggeklasseerde teams.


Strijdend SSS'18 pakt volle buit

Beerse Boys-SSS'18 1-3 (1-2). Doelpunten SSS'18: Manon Loonen, Rian Eickmans en Bryanne de Bruijn.

Middelbeers | De voetbalsters van tweedeklasser SSS'18 waren zondagmiddag te sterk voor Beerse Boys. In Middelbeers werd de thuisploeg aan de zegekar gebonden: 1-3.

"Vorige week was ik ontevreden over het gebrek aan strijdlust, daar kon ik tijdens deze wedstrijd zeker niet over klagen. We kunnen het wel", vertelt trainer Frank Brands enthousiast. De score werd in de eerste minuut al geopend door Manon Loonen. Na tien minuten werd het 1-1 in Brabant en een paar minuten later werd het 1-2 dankzij Rian Eickmans. Na rust werd de eindstand bepaald op 1-3 door een doelpunt van Bryanne de Bruijn. Ze scoorde uit een voorzet van Isabel Hengst. In de slotfase debuteerde jeugdspeelster Joyce Hubers nog in het eerste elftal. "We zijn eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg, creëren veel kansen en de score had dan ook hoger uit kunnen vallen", besluit de coach.

Komende zondag speelt SSS'18 op eigen veld tegen Baardwijk uit Waalwijk.

SSS staat zevende in de stand, Baardwijk staat met vijf punten op de tiende plek in de tweede klasse.