Knappe winst handbalsters

Manual-De Sprint 19-12 (10-8). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (4x), Joy Jakobs, Maaike Lipman en Loes van Dijk (allen 3x), Conny van Tilburg en Jantine Rongen (beiden 2x), Jonna Kessels en Manon Hazekamp.

Venray | In de tweede klasse behaalden de handbalsters van Manual een fraaie zege in de thuiswedstrijd tegen De Sprint 2. Het team uit Deurne werd in sporthal De Wetteling op een 19-12 nederlaag getrakteerd. In de beginfase had Manual aanvallend en verdedigend grote moeite met de gasten. Door veel balverlies en een slechte afwerking van de kansen, kon De Sprint 2 tot aan de rust aanhaken. De thuisploeg ging met een kleine voorsprong aan de thee: 10-8. Manual begon gemotiveerd aan de tweede helft. Desondanks konden de Venrayse handbalsters tot tien minuten voor het einde geen beslissend gaatje slaan. In de slotfase trok de thuisploeg met snelle aanvallen en prima reddingen van Tessa Vorstenbos het initiatief naar zich toe en liep de marge op naar zeven doelpunten.

Op zaterdag 17 november speelt Manual uit tegen Saturnus, aanvang 19.00 uur.

Volleybalsters doen goede zaken

ActiveRooy-Vocala 4 4-0. Setstanden: 25-11, 25-23, 25-19 en 25-21.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy deden afgelopen weekend goede zaken in de tweede klasse I door in een spannende wedstrijd tegen het in punten gelijkstaande team van Vocala 4 de maximale winst te behalen: 4-0.

ActiveRooy had een goede start. De eerste set werd dan ook makkelijk gewonnen door de thuisploeg met 25-11. In het begin van de tweede set ging het erg gelijk op. De thuisploeg kwam vervolgens op dreef en nam een voorsprong van acht punten. De gasten herpakten zich en kwamen langszij. Uiteindelijk ging de set met twee punten verschil toch naar ActiveRooy: 25-23. In de derde set bleef het gelijk opgaan tot 13-13. De Venrayse volleybalsters schakelden een tandje bij en pakten toch nog royaal de setwinst: 25-19. In de vierde set liepen de gasten uit naar 9-12. Opnieuw knokte ActiveRooy zich terug in de wedstrijd. Tot aan het laatste punt bleef het spannend, maar de winst ging naar de thuisploeg: 25-21.

Op zaterdag 17 november speelt ActiveRooy uit tegen Olsredlem. De wedstrijd begint om 16.30 uur in Melderslo.