Zege koploper Manual: 26-16

Manual-BDC'90 2 26-16 (12-8). Doelpunten Manual: Martijn Schütte (5x), Driek Gabriels en Ruben Albers (beiden 4x), Kingsley Lamptey (3x), Paul Stroy en Jan Vorstenbos (beiden 2x), Maarten Lucassen, Mel Aelmans, Remo Broere, Niek Bastiaans, Okke Boon en Bryan van Kol.

Venray | Koploper Manual won zaterdagavond in de tweede klasse de thuiswedstrijd tegen BDC 2: 26-16. Na een week eerder het eerste team van de club uit Landgraaf op een royale nederlaag te hebben getrakteerd, dachten de Venrayse handballers ook tegen de reserves van BDC'90 een monsterscore neer te kunnen zetten. Het liep zaterdagavond net even anders in sporthal De Wetteling. Manual miste het eerste kwartier de scherpte maar wist toch enkele malen te scoren en aan het doelsaldo te werken. Met name Mel Aelmans wist mooi druk te zetten waardoor diverse spelers wisten te scoren. De arbiter liet de spelers van Manual net wat harder werken dan de tegenstander. Niet alle gefloten overtredingen waren terecht waardoor veel doelpunten afgekeurd werden. Manual wist toch het hoofd boven water te houden en nooit de voorsprong uit de eerste helft weg te geven. In de tweede helft kwam de scherpte terug en wist Manual diverse malen goed het net te vinden. De sfeer en het plezier kwamen terug en in de laatste minuten was er weer prachtig spel te zien en bleven de punten in Venray.

Manual speelt zijn eerstvolgende wedstrijd pas op zaterdag 1 december. Om 20.00 uur is Rapiditas uit Weert de tegenstander in sporthal De Wetteling in Venray.


Red Stars op dreef

Tilburg | In het afgelopen weekend speelden twee jeugdleden met een C-licentie op zaterdag en vier met een A-licentie van tafeltennisvereniging Red Stars op zondag het eerste A/C-ranglijsttoernooi van het seizoen in Tilburg. Zaterdag werd er door Anna Maria Cupka en Isa Engels goed technisch gespeeld. Er werden partijen gewonnen, maar de hoofdronde werd gemist. Op zondag was er wel succes met goede klasseringen van Chana van de Venne (junioren) en Eline Smeets (kadetten). Bij de jongens kadetten speelde Kas van Oost een sterk toernooi met een mooie eerste plaats door winst op Milo de Boer uit Zoetermeer. Bij de meisjes junioren verloor Emma van der Zanden de finale van Nederlands teamgenote Emine Ernst Lochem. Op zaterdag 17 november start de competitie weer. Op zondag 18 november vindt in sporthal De Wetteling vanaf 09.00 uur het eerste toernooi in de serie LJM 2018 plaats met veel Venrayse jeugdspelers.