Lake Valley mist te veel kansen: 1-2

Lake Valley-De Gastronoom 1-2 (0-2). Doelpunt Lake Valley: Gregory Mardjani.

Venray | In de hoofdklasse zaalvoetbal heeft Lake Valley de tweede thuiswedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. Het team uit Venray verloor nipt van de Gastronoom uit Neer met 1-2.

De thuisclub kon compleet aantreden, de verwachtingen vooraf waren dan ook hoog gespannen. In de eerste helft namen de bezoekers uit Neer een 0-2 voorsprong. De eerste goal uit een vrije trap en de tweede goal uit een uitgespeelde aanval. Tot vijf minuten voor rust kon Lake Valley daar weinig tegenover stellen. In de laatste minuten voor rust creƫerde de thuisclub enkele scoringskansen, maar wist niet doeltreffend uit te halen. De gasten gingen dan ook met een 0-2 voorsprong de rust in. Na de thee bleef Lake Valley druk zetten en aanvallen. De gasten kwamen er nauwelijks meer aan te pas. Weer veel goed uitgespeelde kansen aan de zijde van de thuisploeg, alleen de afronding liet opnieuw te wensen over. Bovendien speelde de doelman van de gasten een puike wedstrijd. Halverwege de tweede helft werd er gescoord door aanvoerder Samir el Ghoul uit een vrije trap. Tot verbazing van de thuisclub werd de goal afgekeurd door vermeend duwen. Kort daarna scoorde Gregory Mardjani toch de aansluitingstreffer in een overtalsituatie. Op het einde van de wedstrijd viel Fabian Hendriks nog uit met een enkelblessure. Hopelijk niet te ernstig zodat hij niet teveel hoeft te missen de komende weken. Lake Valley probeerde met meespelende keeper in de persoon van Joep Claassen nog een punt uit de wacht te slepen. Weer kansen, echter geen doelpunt meer. Door dit verlies zakt Lake Valley naar de onderste regionen van de hoofdklasse.

Op vrijdag 16 november speelt Lake Valley uit in Maastricht tegen ZVV de Kilo.

Hockeysters blijven winnen

Udenhout-Venray 2-4. Doelpunten Venray: Franka van Beek (2x), Lon van Alst en Lotte Logtens.

Udenhout | In en tegen Udenhout pakten de hockeysters van Venray de volle winst in de vierde klasse: 2-4. Het begin van de wedstrijd verliep stroef bij de gasten. De thuisploeg kreeg het voor elkaar om in de eerste tien minuten te scoren. Venray probeerde de achterstand in te halen, maar wist voor de pauze geen enkele keer te scoren. De rust ging dan ook in met een 1-0 achterstand. Met nieuwe energie begonnen de Venrayse hockeysters aan het tweede bedrijf. Het offensief leverde meteen succes op. Jans Manders brak door en bediende Franka van Beek op maat. Met een mooie tip-in scoorde Van Beek de gelijkmaker. De gasten kregen meteen een domper te verwerken, want enkele minuten nam Udenhout opnieuw een voorsprong: 2-1. De Venrayse hockeysters toonden vervolgens veerkracht. Joni van Alst gaf een perfecte assist op zus Lon die met een rake klap de gelijkmaker binnenschoot: 2-2. Udenhout kwam vervolgens enkele keren dicht bij een derde treffer, de verdediging van de gasten stond nu als een huis. Een fraaie combinatie tussen Franka van Beek en Lotte Logtens werd door laatstgenoemde vanaf kopcirkel afgerond: 2-3. Met nog ongeveer vijf minuten op de klok werd een snelle aanval van Udenhout onderschept door Jans Manders. Zij speelde af naar Lon van Alst die Franka van Beek in staat stelde om bij de tweede paal haar tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Met een tip-in bepaalde zij de eindstand op 2-4.

Op zondag 18 november speelt Venray thuis tegen Dommel, aanvang 12.45 uur.

Eerste puntverlies hockeyers Venray

DVS-Venray 2-2 (1-1). Doelpunten Venray: Max Looman en Guido Pop.

Eindhoven | In de derde klasse leden de hockeyers van Venray afgelopen zondag het eerste puntverlies. Na acht zeges op rij werden in Eindhoven de punten gedeeld tegen DVS: 2-2. De doelpunten kwamen op de naam van Max Looman en Guido Pop.

De Venrayse hockeyers begonnen zwak aan de wedstrijd. Het spel liep niet vloeiend en er waren weinig combinaties. Mede hierdoor wist de thuisploeg vroeg in de wedstrijd een aantal strafcorners op te strijken waar uiteindelijk ook de 1-0 uit werd gescoord. DVS nam na de openingstreffer de verdedigende stellingen in. De thuisploeg wist Venray buiten de cirkel te houden en ontsnapte met een beetje geluk aan alle doelpogingen. Toch kwam Venray op gelijke hoogte. Koen Arentsen bediende met een harde forehand Max Looman die na een mooie loopactie de bal op wonderbaarlijke wijze wist binnen te werken: 1-1. In de slotfase werd het spel aan beide zijden fysieker en dat leverde enkele kaarten op. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen rusten.

In de kleedkamer was er een duidelijke boodschap voor de jonge hockeyers uit Venray: mond dicht tegen de scheidsrechter en tegenstander en uitgaan van de eigen kwaliteiten. Het team pikte deze boodschap van coach Cornfiel Kroon goed op en begon de tweede helft steeds beter te spelen. De combinaties waren beter, er werd gecoacht en de bal ging rustig rond op zoek naar een opening in de ijzersterke verdediging van DVS. Tegen de verhouding in wisten de Eindhovenaren op discutabele wijze toch een strafcorner te halen die Venray helaas hard tegen de touwen zag vliegen: 2-1.

Venray keek in de tweede helft opnieuw tegen een achterstand aan, maar de gasten waren vastberaden niet tegen het eerste verlies in de competitie aan te lopen. DVS legde het accent opnieuw op de verdediging en Venray bleef zoeken naar een opening. Uiteindelijk werd die gevonden door Roy de Rijk die na een actie langs de achterlijn Guido Pop wist aan te spelen die op zijn beurt de bal netjes door de benen van de keeper werkte: 2-2. In een spannende slotfase gingen beide ploegen op jacht naar de winst. DVS kreeg de beste mogelijkheid, maar een strafbal werd naast het doel gepusht en de punten werden gedeeld.

Op zondag 18 november speelt Venray een thuiswedstrijd tegen MOP, de nummer drie van de ranglijst. Het duel op sportpark De Wieen begint om 14.45 uur.