Venray schakelt Venhorst uit

Venhorst-Venray 0-3 (0-1). Doelpuntenmakers Venray: Bram Kersten, Stijn Brinkman, Bram Vievermans.

Venhorst | Venray heeft zich middels een zege op tweedeklasser Venhorst verzekerd van een langer verblijf in het bekertoernooi. In de basis van de Venraynaren ontbraken een aantal gebruikelijke namen. Zo ontbraken aanvoerder Robert Willemse, Frank Decker, Armend Shala en Jordy Wismans. Onder anderen Sam Stiphout, Julian Rommen en Bram Kersten mochten in de basis starten. De ploeg van trainer Frans Koenen had vanaf het begin het meeste balbezit en probeerde geduldig te zoeken naar openingen om gevaarlijk te worden. Na ruim een half uur spelen bepaalde Bram Kersten de ruststand met een streep: 0-1. Hij kreeg de afgeslagen bal voor zijn voeten. Venhorst liet zich in de tweede helft vaker zien voor het doel van Stiphout. De thuisploeg kwam goed weg toen Venray via de onderkant lat niet op gelijke hoogte kwam. Met nog een klein kwartier op de klok zorgde Stijn Brinkman voor de 0-2. In de blessuretijd zorgde Bram Vievermans voor de derde treffer: 0-3. Venray gaat daardoor in de koker bij de loting voor de volgende ronde.

Koen, Koen en Koen op dreef

UDI'19/CSU 2-SSS'18 0-3 (0-1). Doelpuntenmakers SSS'18: Koen Verlinden, Koen van Bree en Koen Voesten.

Uden | Dankzij een comfortabele uitzege bij UDI'19/CSU 2 heeft SSS'18 de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald. De thuisploeg begon sterk en probeerde meteen druk op de Overloners uit te oefenen. Dat lukte de technisch vaardige ploeg aardig. SSS kwamin de loop van de eerste helft beter in de wedstrijd en kwam dankzij Koen Verlinden op 0-1. De geelzwarten creƫerden vervolgens meer kansen, maar werden niet beloond met een doelpunt. Ook na rust begon UDI voortvarend, met name de eerste tien minuten kwam het elftal uit Uden sterk voor de dag. Toen de druk minder werd, nam SSS het initiatief weer in handen. Dankzij Koen van Bree en Koen Voesten liep de ploeg uit Overloon vervolgens uit naar 0-3. De zege had nog hoger uit kunnen vallen, maar desondanks was het een prima zege tegen de technisch vaardige reserves van UDI'19. Zondag gaat SSS in competitieverband op bezoek bij Venhorst, het elftal dat door Venray werd uitgeschakeld in de beker. SSS staat momenteel vierde in de competitie, Venhorst elfde.