VieCuri zesde van Nederland

Venray | De vijftiende editie van de AD Top 100 Beste Ziekenhuizen van Nederland is bekend en VieCuri Medisch Centrum heeft een mooi resultaat geboekt door op de zesde plaats te eindigen in de categorie Topklinische Ziekenhuizen.

Naast het STZ-keurmerk Topklinisch Ziekenhuis, dat VieCuri onlangs opnieuw en voor vijf jaar behaalde, laat ook deze positie in de AD Top 100 zien dat VieCuri de kwaliteit van zorg heel serieus neemt en dat zij veel aandacht heeft voor patiënttevredenheid. "Zonder ambitieuze medewerkers en betrokken patiënten hadden we dit resultaat niet kunnen boeken. Het is een beloning voor de inspanningen die gezamenlijk het afgelopen jaar zijn geleverd. Ook voor het komende jaar liggen er weer de nodige uitdagingen voor onze mensen. Voor nu zijn we erg trots op deze goede uitkomst", aldus bestuursvoorzitter Ankie van Rossum.

De score is tot stand gekomen doordat de prestaties van de ziekenhuizen beoordeeld zijn op 36 criteria. Deze criteria geven een indicatie van de medische kwaliteit van ziekenhuizen, de organisatie van de zorg en de uitkomsten van operaties. Meer informatie hierover is te vinden op www.ad.nl.


Intratuin Venray ondersteunt voedselbank

Venray | Op donderdag 22 november staat Voedselbank Limburg-Noord op de Kerstinspiratieavond bij Intratuin in Venray. Ook dit jaar geeft Intratuin ruimte aan een goed doel om zich te promoten.

Bij al de glitter en lekker eten dat bij Kerstmis hoort, wil de voedselbank ook even stilstaan bij degenen waarvoor de kersttijd financieel een moeilijke tijd is met alle extra uitgaven die deze viering met zich meebrengt. Voedselbank Limburg- Noord maakt iedere week 150 pakketten klaar voor mensen die onder de armoedegrens leven. Bij de kraam kunnen geld en goederen worden afgegeven. Voedselproducten met een lange houdbaarheidsdatum zijn van harte welkom.

Koffie, thee, rijst, pasta, soep, maar ook nootjes en snacks, zijn welkom. De Kerstinspiratieavond duurt van 18.00 en 21.00 uur en wordt gehouden bij Intratuin aan de Langstraat 133 in Venray.


Raayland College debatteert

Venray | Ruim 110 Nederlandse scholen uit het voortgezet onderwijs debatteren dit jaar op de 21e editie van het Nederlands kampioenschap debatteren voor Scholieren. Scholen uit heel Nederland reizen naar Gorinchem voor de eerste twee voorrondes op vrijdag 16 en zaterdag 17 november, waaronder het Raaylandcollege uit Venray.

De leerlingen gaan tijdens deze editie de verbale strijd met elkaar aan over actuele en uitdagende maatschappelijke thema's, waaronder LHBT-emancipatie, alcoholaccijns en het al dan niet herinvoeren van de stemplicht. Iedereen is van harte welkom om bij deze voorronde in Gorinchem aanwezig te zijn en de scholierdebaters in actie te zien.

Het NK debatteren voor Scholieren wordt sinds 1998 gehouden door Stichting Nederlands Debat Instituut, een organisatie die speelse debatactiviteiten voor scholen ontwikkelt die ervoor zorgen dat leerlingen nieuwsgierig blijven, overtuigender durven spreken en zorgvuldiger leren luisteren. Naast landelijke kampioenschappen verzorgt de stichting ook nascholing aan docenten, geven zij debattrainingen in de klas en ontwikkelen zij lesmateriaal. De scholieren hebben zes weken de tijd om de debatstellingen voor te bereiden, maar horen pas vlak voor het debat of zij vóór of tegen de stelling moet pleiten. Daarnaast volgt er op de dag zelf nog een improvisatiestelling. De leerlingen debatteren dit jaar onder andere over de volgende voorbereide stellingen: Nederland heeft de verantwoordelijkheid om gelijke rechten voor LHBTI's in andere landen te bevorderen. Alcoholproducten moeten twee keer zo duur worden. Iedereen wordt tot zijn 25e verplicht om te stemmen bij alle verkiezingen. Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finale. Per voorronde gaan de tien beste scholen door naar de finale op Universiteit Utrecht op zaterdag 26 januari 2019.


Open Coffie Met in Parkhotel

Horst | De volgende bijeenkomst van Open Coffee Met Horst-Venray is op dinsdag 20 november om 8.30 uur in Parkhotel Horst.

Margo Bolenius van Bolenius HR advies en begeleiding komt tijdens deze netwerkbijeenkomst vertellen over het thema Krachtig ondernemen, jij maakt het verschil! Benieuwd hoe jij het verschil kunt maken? Bolenius, transformatiecoach, gaat op een inspirerende en interactieve manier inzicht geven in hoe ondernemen werkt. Wie of wat jou saboteert en hoe je dat zelf kunt veranderen.

De mindset speelt hierin een cruciale rol. De aanwezigen krijgen tips en informatie over wat zij zelf kunnen doen zodat ze krachtig kunnen ondernemen.

SamenLoop voor Hoop tegen kanker

Horst| De SamenLoop voor Hoop is voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Het evenement vindt in 2019 voor het eerst in Horst aan de Maas plaats.

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette. Teams lopen dag en nacht, waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Op woensdag 21 november wordt vanaf 20.00 uur in zaal De Lange, Wilhelminaplein 9 in Horst, een informatieavond gehouden. Deze avond is gratis toegankelijk. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers, die geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.Kijk voor meer informatie op de website samenloopvoorhoop.nl of volg de organisatie op Facebook.