Afbeelding
Foto: Angy Photodesign

Gezondheidsplein de Postbaan open

Wanssum | Gezondheidsplein de Postbaan in Wanssum is vanaf 5 november in bedrijf en wordt op zaterdag 17 november 2018 officieel geopend. In dit multidisciplinair centrum staat samenwerking écht centraal.

In het centrum zijn maar liefst acht bedrijven gevestigd. Praktijk voor Fysio- en manuele therapie Zwiers, Gezondheidsplein de Postbaan Persoonlijke Training, Hét Preventie Team, Voeding en Therapie Susan Stevens, Harold Stevens Ontmoet, Verloskundige Praktijk Horst en Maasdorpen, Ergotherapiepraktijk Venray en Bertie Simons motorische remedial teaching vormen samen één centrum voor gezondheid.

De twee ondernemers Bart Zwiers en Juriën Beterams zijn er trots op dat zij dit door middel van hun VOF hebben kunnen realiseren. Door de diversiteit aan disciplines wordt er ondersteund, begeleid en geadviseerd op een breed vlak aan hulpvragen. Je kunt bij een van deze praktijken afzonderlijk terecht, maar er wordt vooral veel samengewerkt waardoor het aanbod nog passender is.

De huidige praktijk van Bart Zwiers verhuist naar deze nieuwe locatie, waardoor zijn praktijk op een gezonde manier kan doorgroeien. Juriën Beterams draagt zorg voor de persoonlijke trainingen en tevens wordt er yoga en kinderyoga aangeboden. De verloskundige praktijk Horst en Maasdorpen verzorgt in het gezondheidsplein een spreekuur.

Hun zorg past ook in het concept omdat zij er als verloskundigen naar streven om zwangere mensen zo gezond en fit mogelijk door de zwangerschap te loodsen. Ook na de bevalling is een goed herstel belangrijk. Personal training en fitness, fysio- en bekkentherapie en voeding kunnen hier een goede aanvulling op zijn. Susan Stevens en Harold Stevens vestigen beide hun praktijk voor voeding- en psychosociale therapie op De Postbaan en slaan eveneens hun handen ineen met de oprichting van 'Hét Preventie Team'. Daarmee richten zij zich op preventie binnen het bedrijfsleven. Dit om onder meer ziekteverzuim te verlagen en personeel gezond en vitaal te houden. In de trajecten vormen fysiotherapie, persoonlijke training en ergotherapie een belangrijk onderdeel. Ergotherapiepraktijk Venray gaat daarom ook zitting nemen in het gezondheidscentrum.

Naast het geven van yoga aan volwassenen, zullen ook kinderen en hun ouders yoga kunnen gaan volgen. Dit sluit mooi aan bij de motorisch remedial teaching voor kinderen waar Bertie Simons zich op zal gaan richten. Deze acht bedrijven staan samen voor u klaar vanaf 5 november. Gezondheidsplein De Postbaan wordt op zaterdag 17 november feestelijk geopend van 11.00 tot 14.30 uur. Om 13.00 uur zal de officiële opening worden verricht door wethouders Anne Thielen en Birgit op
de Laak.

Foto: Angy Photodesign.


Nationaal Schoolontbij

Venray | Goed ontbijten is belangrijk, dat vinden ze op de Venrayse basisscholen. Daarom werd onder andere op De Keg deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt.