Henny Jenner met zijn kleinkinderen Aidan en Dean.
Henny Jenner met zijn kleinkinderen Aidan en Dean. Foto: Simone Swinkels

Zo opa, zo kleinzoon

Blitterswijck | Met zijn 75 jaar is Henny Jenner het oudste nog actieve lid van de Blitterswijckse voetbalclub BVV'27. Jenner maakt nog iedere zondagochtend trouw minuten in het derde elftal van de geelzwarten. Afgelopen zondag werd hij op ludieke wijze in het zonnetje gezet door zijn familie én de club.

Door Dennis Stiphout

Het is de vijftiende minuut in het duel tussen BVV'27 3 en Ysselsteyn 5 op sportpark 't Hoogveld in Blitterswijck als twee wisselspelers bij een 2-2 stand bij de thuisploeg klaarstaan om het veld te betreden. Zelfs in de absolute kelderklasse is wisselen na een kwartier eerder uitzondering dan regel, waardoor Henny Jenner verontwaardigd richting de dug-out kijkt. "Ik stond op grote afstand, dus kon het eigenlijk niet zo goed zien. Ik zag alleen dat er twee kleine jongens aan kwamen lopen, die mee zouden gaan voetballen. Ik hoorde dat ze het bij Ysselsteyn over A-jeugd hadden. Toen ik er een zag lopen, dacht ik: dat lijkt mijn kleinzoon wel. Ik had daar natuurlijk nóóit bij nagedacht. De scheidsrechter vroeg aan de wisselspeler hoe hij heette. Toen hij Aidan zei, wist ik genoeg. Ik keek toen de andere wisselspeler aan en dat was Dean." Aidan en Dean, de namen zijn gevallen. Het zijn de zonen van diens dochter, Barbara Jenner. Het gezin woont in Haarlem en beide jongens voetballen daar. Afgelopen zondag speelden ze tot aan de rust samen met opa Henny in één elftal. Achter Henny's rug om was dispensatie aangevraagd bij de KNVB, waardoor de 14-jarige Aiden en 16-jarige Dean in actie mochten komen voor het vriendenelftal van de Blitterswijckse club.

De jongens zorgden zelf voor de absolute slagroom op de taart door beiden een doelpunt voor hun rekening te nemen. "Aidan kreeg op een gegeven moment de bal in het strafschopgebied te pakken en scoorde na een slalom de 3-2 voor ons", beschrijft de 75-jarige Jenner het doelpunt. "Tien minuten voor rust kregen we een penalty. Teamgenoten zeiden dat ik hem moest nemen, maar ik vond het leuker als mijn andere kleinzoon óók zou scoren."

De jongens namen beiden een doelpunt voor hun rekening


Dean nam de penalty voor zijn rekening en zorgde voor de 4-2. Net voor de theepauze kreeg Jenner een publiekswissel en ook het gelegenheidsduo hield hij bij de eerste helft. In de rust had voorzitter Niels Hendrix onder het genot van een stuk vlaai een mooi woordje over voor Jenner en kreeg de speler een aandenken waarop mooie foto's en woorden stonden. "Het was heel erg bijzonder en voor mij een volkomen verrassing", blikt Jenner terug. "Veel partijen hebben hieraan meegewerkt. Barbara, haar man Ken en mijn vrouw Truus hebben veel moeten regelen. Dat hebben ze echt mooi gedaan. Ik voetbal al 44 jaar bij BVV en speelde daarvoor bij andere verenigingen. Gelukkig heb ik mijn kleinkinderen ook enthousiast kunnen krijgen voor het voetballen. Als ze hier in Blitterswijck zijn, trap ik weleens een balletje met hen. Ze komen zo'n drie keer per jaar deze kant op en wij gaan ook drie keer per jaar daarheen. Haarlem is natuurlijk niet naast de deur." Zo liet de hele familie zondagochtend blijken trots te zijn op opa Henny, maar zal Henny na het duel nóg trotser op zijn kleinzonen zijn geweest. Mede door de doelpunten van Aidan en Dean won het elftal uiteindelijk namelijk met 11-2.