Nino Janssen van Volharding in duel met Douwe Zwaan van Olympia'18.
Nino Janssen van Volharding in duel met Douwe Zwaan van Olympia'18. Foto: Bas Delhij

Volharding bekert door

Boxmeer | Olympia'18-Volharding 0-3 (0-2). Doelpuntenmakers Volharding: Mark Blenckers, Tim Brouwer (2x). Volharding: Van Rens; Joosten, Janssen, Kessels, Rijn; Verstegen, De Klijn, Blenckers (73. Duijkers); Van den Bosch, Brouwer (66. Reijnders), Van Rens (85. Achten).

Boxmeer | Volharding heeft zonder al te grote problemen de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. De derdeklasser uit Vierlingsbeek versloeg tweedeklasser Olympia'18 in Boxmeer met 0-3. De roodwitten toonden zich uiterst effectief en Olympia, de ongenaakbare koploper in de derde klasse, kwam voor het eerst dit seizoen niet tot scoren.
De formatie uit Boxmeer scoorde tot nu liefst dertig doelpunten en zeventien daarvan werden er gemaakt door doelpuntenmachine Douwe Zwaan. De aanvaller van Olympia kwam er tegen Volharding echter nauwelijks aan te pas. In de eerste helft kreeg hij namens de thuisploeg de enige kans van de eerste helft, maar de inzet van Zwaan ging hoog over. Volharding stond toen al lang op voorsprong. In de derde minuut opende Mark Blenckers namelijk de score na goed voorbereidend werk van Tim Brouwer: 0-1. Drie minuten later had Brouwer zelf moeten scoren, maar hij kopte een afgemeten voorzet van Marc van Rens hoog over. Vijf minuten voor rust deed Brouwer het beter. Hij zette een goede aanval op, waarna Boxmeerenaar Kas van den Bosch hem op maat bediende: 0-2.
Na rust kwam Zwaan niet meer terug bij Olympia en de ploeg uit Boxmeer leek daarmee al vroeg de spreekwoordelijke handdoek in de ring te gooien. Toch kreeg alles en iedereen dat Olympia een warm hart toedraagt nieuwe hoop toen scheidsrechter Hajo uit Cuijk de bal op de stip legde. Okki van Dalen nam de penalty voor zijn rekening, maar ingefluisterd door Van Dalens boezemvriend Kas van den Bosch koos Volharding-doelman Roel van Rens de juiste hoek en stopte de strafschop. Van den Bosch over dat moment: "Roel riep me voor de penalty al bij zich. Ik zei: Okki gaat sowieso volle bak voor één hoek. Tijdens zijn aanloop meende ik te zien welke hoek dat was. Daarop riep ik Roel en wees ik naar de linkerhoek. Daar schoot hij de bal ook. Het was voor mij sowieso erg bijzonder om tegen Olympia te voetballen. Met twee jongens (onder wie Okki, red.) speel ik nog samen in de zaal." Tien minuten later besliste Volharding het bekerduel definitief. Weer zorgde Van den Bosch voor de assist en Tim Brouwer voor de afronding: 0-3. Olympia ging nog wel op zoek naar de eretreffer, maar Van Rens kon zich nog een paar maal prima onderscheiden. De goalie en hield zo voor het eerst sinds de seizoensopener tegen Venhorst weer eens de nul. Trainer Johan Vullings: "We beginnen goed aan de wedstrijd en zetten Olympia meteen vol onder druk. De eerste helft hebben we anderhalve kans weggegeven. Olympia speelde desondanks prima mee. Wij waren best effectief door vijf minuten voor rust de tweede te maken. Ik vond ons in de tweede helft wat slordiger worden, maar je ziet dat we nu gelukkig wel sterker zijn in het afstraffen van de kansen. Dat resulteerde ook nog in de 0-3. Ik vind dat Olympia verder een prima ploeg heeft." Het houden van de nul én afmaken van de kansen zal Volharding vertrouwen geven voor de komende competitiewedstrijden, te beginnen volgende week zondag op bezoek bij Berghem Sport.