Zingen rond de kerststal in de Grote Kerk

Venray | Zingen rond de kerststal wordt voor de twaalfde keer georganiseerd door de Dekenale Koorkring Venray, dit keer op zondag 16 december in de Grote Kerk in Venray.

De Dekenale Koorkring wil via deze activiteit koren en ensembles, en iedereen die denkt binnen deze activiteit te passen, een podium bieden zich te presenteren met repertoire dat past in de sfeer van het komend Kerstfeest. Het programma vindt plaats in een informele sfeer in de kerk, waar achterin de kerk koffie en thee wordt geschonken en er ook voor de kinderen drinken en iets lekkers is.

Zingen rond de kerststal is inmiddels uitgegroeid tot een traditie en daarom hebben verschillende gezelschappen zich al vroeg gemeld voor deelname. Mensen die instrumentaal of vocaal nog willen aansluiten, kunnen zich nog aanmelden tot uiterlijk 9 december. Belangstellenden kunnen daarvoor contact opnemen met Jack Gardeniers, telefoon 532693, of Joke Halmans, telefoon 06-53730515.

Informatie BeePower

Venray | BeePower Venray organiseert op woensdag 21 november van 19.30 tot 21.30 uur in de Kemphaan een informatieavond.

De warmtepomp doet zijn intrede als alternatief voor het aardgas. Maar moet deze overstap zo duur zijn? En wat moet er allemaal in mijn huis gebeuren? Tijdens deze avond is er een spreker die deze vraagstukken concreet kan toelichten en in een goed perspectief kan plaatsen. Daarnaast kan waterstof een zeer belangrijke rol spelen in het opslaan van energie. Waar wind en zon niet continu beschikbaar zijn is de opslag van energie cruciaal geworden in de transitie naar duurzaam. Er wordt tevens dieper ingegaan op waterstof en de mogelijkheid om op deze manier 'de cirkel echt rond te krijgen'. Tevens is er een proefopstelling te bewonderen voor de productie van waterstof.

Er is ook een spreker over warmtepompen en een spreker over waterstof. Er is zelfs een proefopstelling te bewonderen voor de productie van waterstof. Daarnaast zal BeePower kort een update geven over een aantal initiatieven op het gebied van duurzame energie waarbij ze betrokken is, zoals een postcoderoosproject. De toegang is gratis, aanwezigheid graag doorgeven via info@beepowervenray.nl

Sociale vaardigheid voor kinderen

Venray | Het is voor kinderen van negen tot twaalf jaar oud niet altijd eenvoudig om goed om te gaan met anderen, zonder zichzelf weg te cijferen, ondergesneeuwd te raken, vaak ruzie te krijgen of last te hebben van verlegenheid.

In de sociale vaardigheidstraining die van start gaat op maandag 3 december van 14.30 tot 16.00 uur leert het kind zelfbewust om te gaan met anderen, steviger in de schoenen te staan en gemakkelijker contact te maken. Door middel van oefeningen, theorie, spellen en toneelstukjes krijgt het kind handvatten om beter voor zichzelf op te komen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur en een ouderavond. De training is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Venray, Horst aan de Maas, Beesel en Mook en Middelaar en wordt gehouden in de Adalbert basisschool aan de Julianastraat 5 in Mook.

Aanmelden kan tot 18 november bij de trainers Charlotte Kuppers en Jasper Jacobs, via e-mail groepswerkvenray@synthese.nl. of via www.synthese.nl.