Cast Tall Tales Company.
Cast Tall Tales Company.

Donderdag 8 november

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie zal zich tot het eind november presenteren in wisselende samenstellingen van kunsten.

14:00Seniorenwandeling Castenrayse Vennen Castenray - IVN Geijsteren-Venray organiseert een Seniorenwandeling in de Castenrayse Vennen in Castenray. Deze seniorenwandeling begint bij de Rietweg (vanaf Venray aan het eind van het dorp rechtsaf bij het beeld van een dorser). Voor de wandeling is stevig en waterdicht schoeisel aanbevolen, het kan in deze tijd van het jaar nat en drassig zijn.

19:00Kruiden workshop anti-griep Overloon - Ontdek de onzichtbare kracht van kruiden en wilde planten tijdens de kruiden workshops die maandelijks gegeven worden. Met volledig natuurlijke ingrediënten van o.a. (on)kruiden, (wilde) planten, etherische oliën en bijenproducten maken we tijdens deze workshop een natuurlijk middel tegen hoest, verkoudheid en griep. Voor vragen of aanmeldingen zie www.intholtoverloon.nl

20:15Dutch Eagles - Fly Like an Eagle Venray - Ruim 40 jaar na dato staat de authentieke muziek van de Eagles en hun tijdgenoten nog altijd recht overeind. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste ultieme vertolkers van dit muziekgenre en het tijdperk. Met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging brengen zij deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven.

Vrijdag
9 november

13:00Creatief in de herfst! Workshop vilten! Overloon - Vilten is een textieltechniek uit de tijd ver voor de jaartelling. Vilten is een intensieve maar tegelijkertijd een heel ontspannen manier om creatief bezig te zijn! De workshop vindt plaats onder ervaren begeleiding. Deelname door minimaal 5 deelnemers in totaal. U kunt zich individueel of met een groepje aanmelden. Bijdrage € 27,00 inclusief materialen en koffie/thee. www.helder-overloon.com

18:30Sint-Maarten in Landweert - Sint-Maarten trekt op vrijdag 9 november door Landweert. Er wordt een route gelopen en onderweg is er een show met Sint-Maarten, paarden en vuur. De optocht vertrekt om 18.30 uur bij wijkgebouw 't Stekske. Na de tocht is er chocolademelk en speculaasjes voor de kinderen. De organisatie is in handen van de ouderverenigingen van basisschool de Kruudwis en Sterrenschool de Klimboom.

20:00Tall Tales Company - Langs Venray - Langs schetst het beeld van twee eenzame zielen die verlangen een ander te ontmoeten. Hortend, stotend, voorzichtig proberen ze hun zelf opgeworpen schild af te werpen. Maar dan blijkt, dat als je bij elkaar weet te komen, je nog steeds langs elkaar heen kunt leven… Langs is een kaleidoscopisch portret van een relatie waarin de strijd tussen trouw blijven aan jezelf en het verlangen naar overgave theatraal op de spits wordt gedreven.

Zaterdag
10 november

18:30Herdenkingsdienst Òs Gemis Oostrum - Op begraafplaats Trans Cedron in Oostrum vindt aanstaande zaterdag 10 november tussen 18.30 uur en 20.30 uur voor de derde keer de herdenkingsdienst Òs Gemis plaats. Het is een avond vol rituelen waarin nabestaanden stil kunnen staan bij de dierbaren die zij zijn verloren.

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

20:30Liedjesfestival Zagewetters - Carnavalsvereniging De Zagewetters uit Merselo houdt op zaterdag 10 november een liedjesfestival met Merselose artiesten en muziek van dj Job. Presentator is Rob Poels en de jury bestaat uit Wieneke Verkoijen, Pim Weijs en Paul van Lipzig. Aan het einde van de avond wordt de winnaar bekendgemaakt en dit is dan tevens het carnavalsliedje van De Zagewetters 2019. Iedereen is van harte welkom vanaf 20.30 uur in café Den Tommes in Merselo.

Zondag
11 november

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekijken. Succeservaringen én mislukkingen horen daar bij! Kom de resultaten bewonderen in het Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray

11:11Opening seizoen Piëlhaan - Carnavalsvereniging De Piëlhaan in Venray opent op zondag 11 november om 11.11 uur het nieuwe carnavalsseizoen tijdens een bijeenkomst in wijkgebouw 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray.
Tijdens de bijeenkomst draagt vorst Herbert zijn functie over aan de nieuwe vorst. Tevens treden enkele raadsleden af en nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd.
Wie vorst Herbert wil bedanken en de nieuwe vorst wil feliciteren, is van harte welkom. 't Stekske is open vanaf 10.30 uur en de entree is gratis.

11:11Nieuwe vorst De Piëlhaas - Op zondag 11 november gaat het vastelaovesseizoen ook in Venray weer van start. Alle vastelaovesvierders uit Venray en omgeving zijn welkom om 11.11 uur op de Grote Markt. Dit jaar wordt op de elfde van d'n elfde niet alleen afscheid genomen van vorst Rob van Lieshout, maar ook de nieuwe vorst gepresenteerd. Het programma in de schouwburg start om 11.55 uur. Het bekendmaken van de nieuwe vorst staat gepland om 12.33 uur en aansluitend is er voor iedereen de mogelijkheid om de nieuwe vorst te feliciteren tijdens de receptie die tot 13.55 uur duurt. Dit hele programma van De Pielhaas is voor iedereen gratis toegankelijk. Na 13.55 uur nemen De Artiest, Goesting en Hulsman het programma over onder de naam Enkeltje Venray.

Maandag
12 november

19:30Alzheimer Café Venray - Het Alzheimer Café Venray is open op maandag 12 november. Het thema van de avond is De invloed van dementie op je relatie.
De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: avondcoördinator Alzheimer Café regio Venray, Joke Halmans, telefoon 06-53730515.

20:00Lezing Adelbertvereniging - Adelbertvereniging Venray houdt op maandag 12 november om 20.00 uur de derde lezing van het seizoen 2018-2019 in het Odapark in Venray. Spreker is Ad van Hout, en de titel van zijn voordracht luidt Zuid-Afrika, een spannend en heftig land. Zuid-Afrika is een land dat steeds meer toeristen trekt. Die willen daar niet alleen de Big Five spotten en genieten van het overweldigende landschap, maar willen ook zien hoe het land zich na de afschaffing van de apartheid heeft ontwikkeld. Dat laatste geldt zeker voor bezoekers uit Nederland.
Introducés zijn welkom. Zie ook www.adelbertvenray.nl.

Dinsdag
13 november

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove. De ene keer ingetogen en verstild, dan w

Woensdag
14 november

15:00Kikker en de Vallende Ster | 4+ Venray - Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. "Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen!" zegt Haas. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker hebben de vallende ster gezien en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen... Kom je naar het theater om Kikker te helpen alle wensen van zijn vriendjes in vervulling te laten gaan

Donderdag
15 november

14:00Lezing AVOS - Seniorenvereniging AVOS houdt op donderdag 15 november om 14.00 uur in De Kemphaan in Venray een lezing over Afrikaanse kunst door Paul Raedts uit Deurne.
In de jaren '70 woonden Paul Raedts en zijn echtgenote Ted Raedts-Thomassen enige tijd in Tanzania. Hij was daar werkzaam in een missiehospitaal. Na de lezing hebben de aanwezigen inzicht in hoe belangrijk wisselwerking in de cultuur is geweest tussen de westerse en de Afrikaanse cultuur. De lezing is toegankelijk voor leden van de AVOS en KBO.

20:00Johan Goossens - Vlam Venray - Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kon.

20:15Guilty Pleasures Venray - Guilty Pleasures. Iedereen heeft ze, en ze maken het leven vrolijker en een stuk leuker! En wat is er leuker dan een avond in het theater vol Guilty Pleasures? Je kunt gegarandeerd ongegeneerd meezingen met liedjes van de Backstreet Boys en George Baker tot operanummers als Nessun Dorma. Samen met doldwaze acts, van rolschaatsen tot hoelahoepen maakt dat deze avond tot hét ultieme vriendinnenuitje.

Vrijdag
16 november

20:00Suzan Seegers - SuuS op haar Best Venray - Suus, de vrouw met de grote stem. Suus, de vrouw die als geen ander kan ontroeren.. Suus, de vrouw die de humor aan haar kont heeft hangen.. Suus, de vrouw die met kleine verhalen kan verbinden.. Suus.. komt naar Venray! En juist hier in Limburg is Suus op haar best! Wat ze zal doen is 1 groot mysterie, maar zingen zal ze. Mis dit bijzondere theaterconcert niet, het wordt een avond om nooit te vergeten.

Zaterdag
17 november

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

20:15Wubbo's Last Words Venray - Beleef de Space Shuttle lancering en unieke beelden uit Wubbo Ockels'camera, geschoten uit de Challenger. Met Jörgen Raymann in een show vol humor, een megagroot videodecor, 11 mans liveband en de geweldige zang van Bert Heerink. Het leven en de dromen van één van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden. Een show die alle generaties aanspreekt met humor, indrukwekkende beelden en nieuwe meeslepende muzikale spektakelstukken.

Zondag
18 november

10:00Publiekswandeling op de grens van Brabant Smakt - IVN Geijsteren-Venray organiseert een publiekswandeling op de grens van Brabant en Limburg. Deze wandeling begint aan de Spurkt in Venray (vanaf Maasheeseweg linksaf de Metaalweg in, het einde van de weg rechts af de Spurkt op. Vlak voor dat deze weg onder de A73 doorgaat, linksaf en parallel met de snelweg tot de weg stopt). De wandeling voert door het stroomdal van de Loobeek en de Overloonse duinen.

15:00Concert Symfonieorkest Helmond-Venray - Op zondag 18 november geeft Symfonieorkest Helmond-Venray (SOHV) het najaarsconcert Rondom de Noordzee, onder leiding van Sander Vredenborg, in de Catharinakerk in Leunen om 15.00 uur. Gespeeld worden de Oud-Nederlandsche Dansen (Röntgen), Blaaskwintet opus 56 (Danzi), door de eerst blazers van SOHV, de Lark Ascending (Vaughan Williams), met medewerking van Jeanine Melis (viool), en de Londense Symfonie nr. 104 (Haydn).

De cast van Guilty Pleasures.
Joos Ockels, Raymann (rechts) en Heerink komen naar Venray.
Een seniorenwandeling op de Castenrayse Vennen.
Flip en de Noormannen. Foto: Senne Leezenberg.