Afbeelding
Foto:

Wereldtitels met zure nasmaak

Venray | Jos Ploegmakers (59) had grootse plannen. Afgelopen weekeinde zou hij de wereldrecords deadlift en bankdrukken in zijn leeftijdscategorie verbeteren op het wereldkampioenschap in Coburg (Duitsland). Door een blessure liep alles anders. Hij veroverde wel de wereldtitels, maar dat was bijzaak. "Ik wilde mezelf verbeteren en dat is niet gelukt", zegt Ploegmakers.

Op de voorlaatste zware training ging het mis voor Ploegmakers. "Ik was goed in vorm. Ik liep echter een scheur op in mijn borstbeen. Veel mensen zeiden dat ik het WK moest laten schieten, maar daar heb ik niet aan getwijfeld. Door de blessure presteerde ik wel aanzienlijk minder."

Op het onderdeel deadlift moest de Venraynaar het uiteindelijk doen met 210 kilo en bij het bankdrukken kwam hij niet verder dan 140 kilo. "Normaal druk ik dertig kilo meer, dat was nu onmogelijk. Door mijn blessure voelde ik mezelf een beetje als een hoogspringer met een ingescheurde kruisband." De komende weken staan voor Ploegmakers in het teken van revalideren. Volgend jaar hoopt hij dan weer op het wereldkampioenschap te schitteren. Dan komt de spierbundel wel uit in een hogere leeftijdsklasse. "Dan heb ik nog minder tegenstand. Het is zaak om dan de wereldrecords aan te scherpen. Daar ga ik vol voor."


Zaalvoetballers in beeld bij Oranje

Venray | De zaalvoetballers Tim Jeuken (16), Nathan van Gerven (17) en Fabian Henriks (18) uit Venray zijn weer in beeld bij het Nederlands zaalvoetbalteam 0-19.

Bondscoach Hjalmar Hoekema heeft de drie spelers van Lake Valley uitgenodigd voor het voorbereidingsprogramma op het kwalificatietoernooi voor het EK zaalvoetbal 0-19. Per activiteit zal hij een keuze maken wie er van de selectiegroep deel mag nemen. Het team zal in de komende maanden gaan trainen op de KNVB Campus in Zeist.

Daarnaast spelen zij in oefenduel op 10 februari in en tegen België. Van 23 tot en met 31 maart speelt Oranje 0-19 in Slovenië een kwalificatietoernooi tegen drie andere landen: Azerbeidzjan, Slovenië en winnaar voorronde om plaatsing voor het EK 0-19 in september 2019 in Letland.