Vragen over onveilige rotondes

Venray | De rotondes op de Oost- en Zuidsingel in Venray houden al tijden de gemoederen bezig. De verkeerssituatie op drie achtereenvolgende rotondes zou te gevaarlijk zijn. Afgelopen week raakte er nog een fietser gewond bij een aanrijding op de rotonde Oostsingel-Henri Dunantstraat-Zuidsingel.

Ook de gemeenteraad van Venray maakt zich druk om de verkeerssituatie. Zo stelde Venray Lokaal vragen en ook Joep Gielens van Pro Venray maakte zich al eerder druk over de verkeerssituatie. Het college van Venray buigt zich nu over vragen van Venray Lokaal. De politie partij wil onder meer het aantal incidenten op de rotondes weten sinds de verkeerswijzigingen. Ook wil de partij weten of het aantal meldingen is afgenomen sinds de aanvullende maatregelen na 23 april. Het wordt dus komende week duidelijk of de gemeente Venray verdere maatregelen treft om de verkeerssituatie een stuk veiliger te maken. Sinds het afsluiten van een zijde van het fietspad bij de rotondes bij de ingang van Brukske en bij basisschool De Hommel ontstaan er met enige regelmaat gevaarlijke situaties. Venray Lokaal heeft het dus gehad met deze situaties. 'Wij willen niet nog meer slachtoffers en vragen de gemeente spoedig opnieuw naar de situatie te kijken', laat de partij in een schrijven weten.

Begin dit jaar waren er ook al diverse ongevallen op de genoemde rotondes. Uiteindelijk trof de gemeente Venray aanvullende veiligheidsmaatregelen. Zo staan er nu meer waarschuwingsborden en is de markering op het asfalt verduidelijkt.

De problemen zijn dit jaar onder meer ontstaan door een flink bouwproject aan de Zuidsingel. In april is Wonen Limburg namelijk begonnen met de bouw van 33 appartementen en 17 levensloopbestendige woningen. De geplande oplevering van de woningen is in het voorjaar van 2019. De verkeersproblemen moeten volgens de politiek voor die tijd worden opgelost.