Dylan Haegens is apetrots op zijn eigen magazine.
Dylan Haegens is apetrots op zijn eigen magazine. Foto: persfoto

Lancering De Dylan

Venray | YouTube-ster Dylan Haegens komt met een eigen magazine. De eerste editie van tijdschrift De Dylan ligt op donderdag 29 november in de schappen. "Ik kan bijna niet wachten. Het is zo'n gaaf magazine geworden", vertelt Dylan Haegens dolenthousiast.

Door Willem Menting

Het team van Haegens maakte het nieuws zondagochtend wereldkundig via zijn wekelijkse video op YouTube. "De reacties van onze kijkers zijn erg positief! Eigenlijk is iedereen laaiend enthousiast."

Na de bioscoopfilm van dit jaar, de première was op 16 augustus, is er dus weer groot nieuws vanuit het kamp van de Venraynaar. "Het is echt bizar. We vragen ons al af wat de volgende stap wordt, maar eerst stoppen we al onze energie in het magazine en ons YouTube-kanaal." De redactie van De Dylan komt in handen van het team van Haegens. "We gaan het niet alleen doen en werken samen met Quest. Eerder werkten we al samen met Quest Junior. We ontdekten dat we qua creativiteit en humor op een lijn zaten met Quest. Zij kwamen met het voorstel om een gepersonaliseerd magazine op de markt te brengen. We waren eigenlijk meteen enthousiast." De ontwikkeling van De Dylan werd enige tijd geleden al in gang gezet. "De gesprekken over het magazine begonnen net voor de opnames van de bioscoopfilm", vult Marit Brugman het verhaal van haar vriend aan. "De fase van onderhandelingen duurden relatief lang, we zijn blij dat het eerste magazine nu eindelijk is afgerond."

De Dylan heeft als slogan Serieus Leuk. Volgens Haegens past die perfect bij het maandblad. "In de eerste editie hebben we bijvoorbeeld een artikel over dansjes uit de game Fortnite en een artikel met een jongen die lang gameverslaafde is geweest. Ook kunnen kinderen zelf testen of ze te veel gamen. We willen het complete verhaal vertellen en kinderen wat leren." In De Dylan staan tips, artikelen en lijstjes. In eerste instantie richt Haegens zich met het maandblad op jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. Het tijdschrift komt tien keer per maand uit. "We hebben ook extra dikke zomer- en winteredities. De eerste editie is meteen de wintereditie, die is voor november en december. De tweede uitgave van De Dylan is dan in januari. En in de zomer maken we ook weer één editie voor twee maanden."

Haegens gaat de rol van eind- en hoofdredacteur op zich nemen. "Marit kan natuurlijk leuk en creatief schrijven, dus zij neemt veel teksten voor haar rekening. Er staan ook strips in van onze vaste tekenaar en iedereen van het team heeft zo hun eigen rubrieken. In de eerste editie hebben we ook een fotoreportage met allemaal gekke outfits. Het is geen standaard modeshow die we laten zien."

Haegens en Brugman hopen dat De Dylan een doorslaand succes wordt. "We merken dat het helemaal niet zo slecht gaat met de tijdschriftmarkt als veel mensen denken", legt Brugman uit. "Ouders willen nog steeds graag dat hun kinderen een boek of een tijdschrift lezen en met de combinatie van verhalen hopen we veel jongeren enthousiast te maken."

Meer informatie is te vinden op www.dylanmagazine.nl. De eerste 500 abonnees krijgen een gesigneerd exemplaar.