Intratuin klaar voor Kerstmis

Venray | Intratuin Venray is al helemaal klaar voor de kerst en kan niet wachten om bezoekers te inspireren met de nieuwste trends en producten. Kom daarom naar de Kerstinspiratieavond op donderdag 22 november van 18.00 – 21.00 uur.

Er zijn die avond verschillende activiteiten waar de bezoekers tijdens de Kerstinspiratieavond aan mee kunnen doen, zoals de workshops guirlande maken of kerst-kokedama maken. Daarnaast zijn er diverse demonstraties en uiteraard ontbreken de muziek en culinaire verwennerij niet. Ook zijn er diverse workshops. Volwassenen kunnen bijvoorbeeld aan de slag met diverse soorten eucalyptus om een 2,4 m lange tafelloper te maken.

Maar er zijn ook workshops kerstkokedama met de hippe Abies glauca erin? Opgeven voor de workshops (tegen betaling) kan via de servicebalie van Intratuin Venray. Ontdek de nieuwste kersttrends en bijbehoren collectie aan kerstballen, verlichting en accessoires. Iets moois gevonden? Vergeet dan niet de kortingsbonnen uit de folder te knippen. Want alleen tijdens de Kerstinspiratieavond ontvangen de bezoekers tegen inlevering van de kortingsbonnen 15, 20 en 25 procent korting op een product naar keuze. Kijk op intratuin.nl voor de actievoorwaarden.

Intratuin is trots op zijn nieuwe kerstcollectie in vijf verschillende stijlen: traditioneel, stoer, glamour, hip en natuurlijk groen. Gun jij iemand een complete kerstmetamorfose? Of ben je zelf ook wel toe aan een nieuwe collectie? Met deze actie maak je kans op een compleet verzorgde kerstmetamorfose inclusief stylist bij je thuis t.w.v. 1500 euro of één van de vijf aangeklede kerstbomen t.w.v. 450 euro. Voor meer informatie kijk op www.intratuin.nl/kerstmetamorfose en schrijf je in. Inschrijven kan vanaf maandag 29 oktober.


De Piëlhaas gastheer van Vorstenraodsbal

Venray | Vastelaovesvereniging De Piëlhaas is op zaterdag 17 november gastheer van het jaarlijkse Vorstenraodsbal. Tijdens deze avond gaan de vorsten van de gemeente Venray verbaal de degens met elkaar kruisen en wordt de lokale politiek humoristisch onder de loep genomen.

Het Vorstenraodsbal, dat op toerbeurt in een van de dorpen van de gemeente wordt gehouden, is een feest voor genodigden.

"Het beloofd zoals altijd een geweldige happening te worden", zegt Jan Arts van de organiserende commissie van De Piëlhaas. "Tijdens deze avond proberen de vorsten van alle verenigingen tijdens een speech van vijf minuten andere dorpen of maatschappelijke thema`s op een humorvolle manier te kijk te zetten. De tent aan de Raadhuisstraat zit tijdens deze avond vol met vorsten, prinsen, prinsessen, narren, raad van elven, bestuursleden en andere 'pakkendragers'."

De Piëlhaas organiseert om het Vorstenraodsbal heen echter ook evenementen voor een ander publiek. Zo vindt er op vrijdag 16 november 's middags een 50+-spektakel plaats, met optredens van muzikanten, zangers en tonpraters, en 's avonds staat het jeugd-/jongerenfeest Viva La Vastelaovend op de rol.

Daarnaast wordt op zondagmiddag 18 november, na de intocht van Sinterklaas, ook nog de Hazepaeper gehouden in de feesttent op de parkeerplaats aan de Raadhuisstraat. Tijdens dit festijn wordt onder meer het boerenbruidspaar van 2019 bekendgemaakt. Bovendien wordt dan de cd gepresenteerd waarop de vier winnende carnavalsliedjes van het seizoen 2019 staan. Ook deze middag is bedoeld voor jong en oud en wordt omlijst met optredens van artiesten.

Het gehele feestprogramma is te lezen op de site van de Piëlhaas: www.pielhaas.nl.


Jeugdfeest Viva La Vastelaovend op 16 november

Venray | Op vrijdag 16 november wordt, daags vóór het Vorstenraodsbal, het jeugdfeest Viva La Vastelaovend georganiseerd. Tijdens het feest in de tent op de parkeerplaats van de Raadhuisstraat treden verschillende Venrayse en Limburgse artiesten op, maar wordt er ook een uitstapje gemaakt naar het Brabantse.

Herm Hoex, voorzitter van het Tienermök, licht toe waarom het wordt georganiseerd. "Omdat de tent er in verband met het Vorstenraodsbal toch staat, zijn we gaan kijken naar hoe we een bredere doelgroep kunnen bereiken. Op vrijdagmiddag is er een middag voor vijftigplussers, op vrijdagavond een jongerenavond in de vorm van Viva La Vastelaovend."

De organisatie ligt in handen van een vrijwilligerscommissie, bestaande uit vrijwilligers van het Tienermök aangevuld met enkele jongeren uit de doelgroep die vaker van dit soort feestjes organiseert. "We hebben ervoor gekozen om de doelgroep vanaf zestien jaar binnen te laten", aldus Hoex. "Eerst keken we of we de hele doelgroep van het Tienermök (die loopt tot en met de leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool, red.) konden bedienen, maar we wilden uiteindelijk toch iets voor de oudere jeugd organiseren. We hebben de grens getrokken op basis van advies van die jongens die al eens eerder zoiets hadden georganiseerd."

Tijdens de avond, die start om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur, staan diverse artiesten op de bühne. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bjorn & Mieke, Fiorenza en Zanger Kafke. Ook de Shakin DJ's en Verrékes Moj geven acte de presence. Der Partymeister draait tussendoor de plaatjes. E-tickets zijn te koop via de website www.pielhaas.nl/vtv en kosten vijf euro per stuk.

Als er nog kaartjes over zijn, worden deze op de avond zelf aan de deur verkocht voor 7,50 euro per stuk.