Afbeelding
Foto:

Informatie over gasloos bouwen

Venray | In september zijn tijdens een Start Verkoop Event tien woningen aan de Buizerdlaan in Venray in de verkoop gegaan. Tijdens de avond is er uitleg gegeven over de te bouwen woningen met de mogelijkheid om de huizen te bouwen zonder gasaansluiting. De opkomst was destijds heel positief en inmiddels zijn er al vijf woningen verkocht.

Om alle ins en outs op een juiste wijze kenbaar te maken, vindt er opnieuw een informatieavond plaats. Op dinsdagavond 13 november worden belangstellenden tussen 19.00 en 21.00 uur ontvangen in het kantoor van Peelrand Makelaardij aan de Paterslaan 2 in Venray.

Tijdens een plenair deel om 20.00 uur wordt door Bouwmij Janssen een toelichting gegeven op de verschillende energieconcepten. Het gaat om tien royale (600 m³) twee-onder-een kapwoningen met garage en achter in de tuin een berging.

De woningen worden gerealiseerd aan de Buizerdlaan op percelen van 352 vierkante meter.

Het zijn hierdoor de meest royale percelen voor dit type woning in de wijk. De tuinen zijn maar liefst 21 meter diep, gemeten vanaf de achtergevel van de woning.

Bouwmij Jansen koos in overleg met Driessen Architectuur en het nieuwbouwteam van Peelrand Makelaardij voor een eigentijds ontwerp. Met een strak design met een functionele indeling, gestucte gevels en een vlakke keramische plan. Met een woonoppervlak van 141 m² biedt deze woning tevens veel leefruimte.

Door de uitgebreide kopers keuzelijst kan elke woning geheel naar wens worden ingedeeld en een uitbouw aan de achterzijde, keuken naar de voorzijde verplaatsen of een dakkapel behoren uiteraard tot de mogelijkheden.

Een heel belangrijk element in dit bouwplan is de wijze van verwarmen van de woning en het maken van warm tapwater.

Er is een drietal opties waar de koper uit kan kiezen:
1) Traditionele wijze van verwarmen (met gasaansluiting) d.m.v. een klassieke cv-installatie in combinatie met vloerverwarming en/of radiatoren:

2) Zonder gasaansluiting d.m.v. een luchtwaterwarmtepomp systeem. Hierbij wordt zowel de begane grond als eerste verdieping verwarmd of gekoeld door middel van een laag temperatuur vloerverwarmingssysteem;
3) Zonder gasaansluiting d.m.v. een luchtwaterwarmtepomp systeem in combinatie met elektrische radiatoren op de eerste etage die wordt gevoed door energie wekken middels extra PV-panelen. Dit type is energieneutraal en heeft een EPC van 0,0.

Het nieuwbouwteam van Peelrand Makelaardij en Bouwmij Janssen uit Venray staat klaar om vragen te beantwoorden.

Mensen die de informatieavond willen bezoeken, wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden via info@peelrand.com.