Afbeelding
Foto:

Expositie Hoe kóm je op 't idee?

Venray | In het Venrays Museum is van 9 november tot 10 december de expositie Hoe kóm je op 't idee? te zien. Er is werk te zien van cursisten tekenen en schilderen van kunstenaar Marlies van Zeben.

"Ja, hoe kom je op een idee? Dat kan op veel manieren. Er speelt een gedachte door je hoofd, je komt een foto tegen, je leest een gedicht, een nieuwsbericht. Het raakt je. Waarom? Wat kun je daarmee? En hoe kun je dat op papier of doek krijgen?", zegt Van Zeben. "Een foto kun je naschilderen, je kunt er iets aan toevoegen of veranderen. Maar je kunt ook een stap verder gaan en je fantasie vrij baan geven en op persoonlijke wijze verbeelden. Als docent vind ik het belangrijk om deze zoektocht te begeleiden en te stimuleren, door een raamwerk aan te geven, een richting voor te stellen, of voorbereidende opdrachten te geven. Vervolgens is het aan de cursist om zijn of haar speelruimte te kiezen."

Het Venrays Museum opent op vrijdag 9 november de expositie.

Aan de hand van individueel werk van een aantal cursisten krijgt de bezoeker een idee hoe een proces van idee naar het werk dat in het museum is te zien, kan verlopen.

Opening tentoonstelling cursisten tekenen en schilderen op vrijdag 9 november

Daarnaast wordt een groot groepswerk getoond, dat in het voorjaar van 2017 is gemaakt.

Ook hier is te zien hoe een en ander tot stand gekomen is. Met als belangrijke toevoeging de interactie die noodzakelijk is om te komen tot één eindwerk.

Vanaf zaterdag 10 november is de expositie te bekijken in het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein 1 in het centrum van Venray.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 13.30 tot 17.00 uur.