De nieuwe winkel bij het tankstation is een aanwinst voor Leunen.
De nieuwe winkel bij het tankstation is een aanwinst voor Leunen. Foto: Christ v.d. Munckhof

De Smaaksmederij van en voor Leunen

LEUNEN | De Smaaksmederij in Leunen wordt volgend weekend officieel geopend. "Daarmee spelen we in op de behoeften in het dorp", aldus Gerbert Vissers, eigenaar van het tankstation in Leunen.

Het tankstation heeft altijd een supermarktfunctie gehad. "Dat is niet meer van deze tijd. Nu de supermarkten zeven dagen in de week en ook 's avonds open zijn, is de rol van de winkel bij het tankstation anders geworden", legt Vissers uit. "Het is een winkel van en voor het dorp met veel versproducten van eigen bodem. De naam verwijst zelfs naar de historie van deze plek."

Vissers werkt daarbij samen met een aantal partners zoals slagerij Verkoeijen , Bakkerij Vedder en Bloemen van Mieke. Al deze ondernemers krijgen een eigen plek in de winkel. Daarnaast zijn er nog tal van versproducten uit de regio verkrijgbaar en bestaat de mogelijkheid om in het tankstation een maaltijd te nuttigen.

"Natuurlijk was de bakkerij al onderdeel van de winkel maar die heeft nu een eigen plek gekregen. We hebben onderscheid gemaakt in de bakery (het klaarmaken van broodjes) en de bakkerij (verkoop van brood). Daarmee kunnen we klanten sneller helpen. Met Verkoeijen verkopen we naast vleesproducten ook kant en klare maaltijden. En Mieke de Bruijn krijg een eigen bloemenwinkel."

Volgens Gerbert Vissers moet de winkel een soort ontmoetingsplek van Leunen worden Het is een uniek concept in de regio. "We hebben dit dan ook speciaal voor Leunen neergezet met als insteek dat de verkoop van deze producten behoren tot de basisvoorzieningen van een dorp als Leunen." Volgens Vissers zullen ook veel mensen van buiten Leunen de weg naar de Smaaksmederij vinden. "Dat is nu ook al het geval.

Vanaf 12 november zijn er diverse leuke openingsacties in De Smaaksmederij. Op zaterdag 17 november heet de Smaaksmederij alle inwoners van Leunen en omstreken van harte welkom om tussen 10:00-15:00 uur kennis te maken met de smaak van vers met lekkere hapjes om te proeven en mini workshops bloembinden.