Afbeelding
Foto:

Cheque kiwanis voor Hazekeutel

Venray | "Dank voor de erkenning en het vertrouwen." Dat zei Marcel Thomassen, voorzitter van jeugdvastelaovesvereniging D'n Hazekeutel, bij het ontvangen van de cheque van 3.750 euro uit handen van Remco Slagter, president van Kiwanis Schieëpersland.

Marcel Thomassen ziet de bijdrage als een stimulans voor het verder opbouwen en uitbouwen van de activiteiten rondom het 5x11-jarig bestaan van D'n Hazekeutel. Hij il het geld tevens gebruiken om de jeugd van Venray te binden aan en te boeien voor de vereniging.

Reeds jarenlang zet De Hazekeutel zich in voor de organisatie en de promotie van de vastelaovend voor de jeugd. Die wordt niet alleen vóór de jeugd georganiseerd, maar ook dóór de jeugd. D'n Hazekeutel biedt namelijk het platform en podium voor jeugd om zich te laten zien en te ontwikkelen. Zang en dans is natuurlijk niet weg te denken uit het beeld van de viering van vastelaovend in Venray. Tijdens verschillende activiteiten. denk bijvoorbeeld aan het Kienderliedjesfestival, de jeugdzitting, KienderMök en TienerMök, kunnen jongeren hun act ten tonele brengen. In de loop der jaren zijn er al vele kinderen als Raad van XI en gardemeisje actief geweest.

Ook jeugdvorsten en jeugdprinsen worden 'opgeleid', soms van bescheiden en soms verlegen jongens tot volwaardige spreekstalmeesters. Zij vallen binnen een leeftijdscategorie waar ze erg snel leren en zichzelf positief kunnen ontwikkelen op het gebied van houding en presentatie. Niet alleen als jeugdig artiest kun je bij D'n Hazekeutel terecht, maar ook als vrijwilliger, bijvoorbeeld als wagenbouwer voor de jaarlijkse optocht. Remco Slagter vertelt 'blij te zijn deze bijdrage te kunnen leveren aan D'n Hazekeutel, waar leren en fun hand in hand gaan'. Kiwanis Schieëpersland organiseert jaarlijks een aantal fundraise-activiteiten. De opbrengst is voor goede doelen die gericht zijn op kinderen en die een regionaal karakter hebben. "D'n Hazekeutel past perfect in die doelstelling."

D'n Hazekeutel viert dit jaar zijn 5 x 11-jarig bestaan met een jubileumfeest op vrijdag 8 februari 2019. Op zaterdag 9 februari 2019 is de vereniging tevens gastheer van het TVK. Beide evenementen worden gehouden in sporthal De Wetteling.