Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Popronde Venray wederom geslaagd

Venray | De Popronde vond afgelopen zondag voor het derde jaar op rij plaats in en rond het centrum van Venray. Op 10 verschillende locaties waren 33 acts te zien. Marc Gommans, coördinator Popronde Venray, reageert dolenthousiast. "Het was ontzettend gezellig. Ik schat dat er zo'n 1200 bezoekers waren. Dat zijn er meer dan vorig jaar, we zijn erg tevreden."

Gommans kreeg op zondagochtend te maken met een afmelding. De band The Tambles was op het allerlaatste moment verhinderd en werd vervangen door The Ten Bells. "De vervangende band opende Pinkpop in 2017, dus dat was wel een mooie vervanger. Tijdens hun optreden in De Stad was het ook gezellig druk." Popronde wordt al sinds 1993 in Nederland georganiseerd. In 11 weken tijd geven 139 acts zo'n 1500 optreden in 41 verschillende steden door heel Nederland. Sinds 2016 is Venray van de partij en als het aan Gommans ligt, dan blijft dat voorlopig zo. "Het wordt ieder jaar iets drukker. Het is de bedoeling dat de Popronde ook de komende jaren nog in Venray is. Als er geen gekke dingen gebeuren, dan is de volgende editie in Venray op 3 november 2019. We denken al aan uitbreiding, maar hoe we dat exact gaan aankleden, is nog niet bekend."

Zo trots als een pauw liep Gommans zondag van act naar act en van kroeg naar kroeg. "Het was in alle cafés gezellig druk. Ik ben trots op alle bands en alle locaties. Natuurlijk is dit alles mogelijk dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Zij maken de Popronde mogelijk." Gommans is enthousiast over de werkwijze van Popronde. "In elke deelnemende stad betekent Popronde levendigheid. Zowel de deelnemende cafés als het publiek kijkt reikhalzend uit naar het festival." Toch is er meer dan alleen muziek. "Het is een platform waarop niet alleen bands de kans krijgen zich te ontwikkelen, maar waar ook coördinatoren en vrijwilligers in veel gevallen hun eerste stappen zetten in een verdere carrière in de muzieksector."

Gommans vindt het lastig om een specifiek hoogtepunt aan te wijzen van de derde editie van het festijn in Venray. "Ik heb genoten van ieder optreden. Er zijn ook helemaal geen nare incidenten geweest. Het was een feest voor iedereen en dat moet vooral zo blijven." Foto: Jolijn van Goch.