Red Stars blijft koploper

Red Stars-De Boer/Taverzo 2 8-2.

Venray | Door een 8-2 zege op De Boer/Taverzo 2 uit Zoetermeer blijven de tafeltennissers van Red Stars koploper in de tweede divisie. Kas van Oost begon tegen de taaie Huiden. Kas bleef bij de les en in een goede partij scoorde hij het eerste punt voor Red Stars. De tweede wedstrijd bracht punt nummer twee via winst van Frank van der Vleuten op Douma. Tom Thijssen moest hard werken tegen de Hoop, maar Tom klaarde eveneens het karwei: 3-0. Het vierde punt kwam op het bord door winst van het ijzersterke koppel Van Oost/Van der Vleuten. Het vijfde en zesde punt kwamen tot stand door winst van Van der Vleuten tegen Huiden en Van Oost tegen hardhitter Hoop. Ondanks fel tegenspel kon Tom Thijssen niet voorkomen, dat Douma het eerste punt voor de gasten kon scoren. De laatste drie wedstrijden hadden eenzelfde verloop als de voorgaande en de eindstand werd 8-2 door winst van Van Oost en Van der Vleuten en verlies van Thijssen. Het tweede team deed in de 3e divisie goede zaken door met 8-2 te winnen van met goed spel van Emma van der Zanden, Jelco van Grunsven en Patrick Zwiers. Komend weekend is er geen competitie, maar zondag een jeugdranglijsttoernooi in Tilburg voor A-licentie spelers/sters. Van Red Stars nemen Kas van Oost, Emma van der Zanden en Eline Smeets deel. Op zaterdag speelt de jeugd zonder licentie.

Nederlaag basketballers

Jumpers'76-BC Lieshout 77-89 (40-30). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (34 punten), Wouter Oosterbeek (14) en Loek Claessens (12).

Venray | In de tweede klasse leden de basketballers van Jumpers'76 een thuisnederlaag tegen BC Lieshout. Na een 40-30 voorsprong bij rust gingen de gasten met een 77-89 zege naar huis. Jumpers'76 begon de thuiswedstrijd zonder Maarten Wijnen, Jorik Wulterkens, Peter Hoeijmakers en Moustafa Badouri maar kreeg versterking van oud-speler Loek Claessens. De thuisploeg opende met twee scores door Dirk Laurense. De thuisploeg bleef het eerste kwart sterk spelen en besloot het kwart met een 23-9 voorsprong. In het begin van het tweede kwart ging BC Lieshout goed van start en kwam terug tot 26-21. Jumpers'76 pakte na een time-out de draad weer op en liep via een paar goede acties van Wouter Oosterbeek en Loek Claessens uit naar een 40-30 voorsprong bij rust. De gasten begonnen sterk aan het derde kwart en bogen de achterstand om in een voordelige score van 49-51. In de slotfase liep BC Lieshout zelfs uit naar tien punten verschil: 53-63. In het vierde kwart ging BC Lieshout door met het uitbreiden van de voorsprong en kwam Jumpers'76 steeds meer in foutenlast. Wouter Oosterbeek moest er zelfs af met vijf fouten. Door scores van Claudio Mendes en Dirk Laurense bleef de achterstand nog beperkt tot 77-98. Op zaterdag 10 november speelt Jumpers'76 om 19.00 uur in Bakel tegen Yellow Sox.

Fors verlies tegen hekkensluiter

RKSVN-Sporting ST 4-0 (1-0).

Neer | Sporting ST heeft op bezoek bij nummer laatst RKSVN een ontluisterende nederlaag geleden. HEt puntloze elftal uit Neer won in eigen huis met 4-0 van Sporting ST. Alles wees er voorafgaand aan het duel met RKSVN op dat Sporting een gemakkelijke middag zou krijgen. Trainer Han Friesen ruimde in zijn elftal plek in voor drie spelers die normaal niet in de basis staan. Voor rust scoorde RKSVN eenmaal, na rust werd Sporting op een ruime nederlaag getrakteerd. Trainer Han Friesen: "De spelers die erin stonden, laten zich op trainingen goed zien dus daar lag het niet aan. Tot de rust wilden we de schade beperkt houden, om het daarna over te nemen. Na rust kregen we een tegengoal uit buitenspel, je ziet dan toch dat het geloof minder wordt. Op een gegeven moment kregen we dat niet meer rechtgetrokken. We moesten meer met de lange bal gaan werken, dat deden we eigenlijk in de eerste helft ook al. De overwinning van Neer was in dit geval terecht." Door de zege staat Kronenberg nu alleen laatste en staan RKSVN en Sporting met drie punten voorlaatste.