Andere regeling zonnepanelen

VENRAY | Korting geven op de onroerendezaakbelasting (OZB) als inwoners zonnepanelen op hun dak plaatsen, vinden de belastingadviseurs van Van den Bosch & Partners geen goed idee. Als extern deskundige schakelde burgemeester en wethouders dit bureau in om de nieuwe stimuleringsregeling onder de loep te nemen. B en W voert nu een subsidieregeling in om het energieplan overeind te houden.

Op 18 september stemde een meerderheid van de Venrayse gemeenteraad voor de nieuwe regeling. Maar de oppositiepartijen PvdA, ProVenray en Samenwerking Venray zagen er niets in om mensen die niet in staat zijn om panelen te plaatsen, voor de kosten op te laten draaien. Vijftien procent van de Venraynaren is financieel in staat om te investeren in duurzame energie.
Van den Bosch & Partners ziet vooral praktische bezwaren kleven aan de uitvoering van de stimuleringsregel. 'Als het aankomt op praktische uitvoering van de juridische mogelijkheid om de opwekking van energie via de ozb te stimuleren, blijkt het een stuk lastiger te worden', schrijft het bureau.