Merselo thuis langs Holthees

Merselo-Holthees 3-0 (1-0). Doelpuntenmakers Merselo: Daan Hendriks (2x), Tim Philipsen.

Merselo | Merselo heeft in eigen huis afgerekend met een andere ploeg uit de gemeente Venray: Holthees. Door de tweede zege op rij meldt Merselo zich in de middenmoot, terwijl Holthees in de onderste regionen blijft bivakkeren. Binnen één minuut kreeg Tim Philipsen al een mogelijkheid voor Merselo, maar zijn inzet ging niet in het doel. Merselo bleef de aanval zoeken, maar Holthees kreeg de grootste kans. In de 22ste minuut werd een corner over de graaiende doelman Bram van Soest gekopt, waarna Bas Philipsen, nota bene een van de kleinste mannen van het veld, de bal uit het doel kopte. Vlak voor rust kwam Merselo op voorsprong. Daan Hendriks schoof de bal hard en zuiver voorbij de Holthees-goalie: 1-0.

Na rust voltrok zich eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Merselo speelde rustig, Holthees profiteerde niet van de kansen die er kwamen. Na zeventig minuten deelde de thuisploeg de genadeklap uit. Na een verre uittrap van Van Soest kopte Pim Vermunt de bal door en kon Tim Philipsen alleen op de doelman af. Philipsen faalde niet en zette de thuisploeg op 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten voor tijd gaf Merselo de overwinning nog wat meer glans, toen Hendriks op aangeven van Tim Philipsen de 3-0 binnen kon schieten. Trainer Stef van Asten vond dat de overwinning niet zo eenvoudig tot stand kwam als dat de uitslag doet vermoeden: "Als je ziet dat het 3-0 is geworden, denk je dat het heel erg gemakkelijk is gaan. De overwinning was zeker verdiend, maar zo gemakkelijk kwam hij niet tot stand. Holthees heeft door onze goede organisatie eigenlijk geen echte kans gehad. Wij hebben wel meerdere kansen gecreëerd, maar weinig echte grote. We kwamen een aantal keren goed door via de rechterkant, maar de voorzet was vaak te hard of de speler was er niet op tijd." Volgende week zondag gaat Merselo op bezoek bij Menos, waar nieuwe kansen op een driepunter liggen.
Trainer John Klaassens van Holthees "We hebben er alles aan gedaan en tot de laatste minuut gevochten. De 2-0 was een mokerslag. Merselo heeft terecht drie goals gemaakt, maar wij waren niets minder en hadden ook kansen. Het was geen uitslag waarvan je zegt: Holthees werd van de mat gespeeld."
Over anderhalve week ontvangt Holthees op eigen veld HRC'27 uit Afferden.