SVOC'01 onderuit tegen koploper Lottum

SVOC'01-Lottum 2-5 (1-2). Doelpuntenmakers SVOC'01: Danny Houwen, Rob Houwen.

Oirlo | SVOC'01 bood de nog ongeslagen koploper Lottum op eigen veld prima partij, maar ging desondanks toch met duidelijke cijfers ten onder. Na tien minuten kwamen de Tricolores op voorsprong door een benutte strafschop van Danny Houwen. Daarna werd het gelijkwaardiger en werd Lottum vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk. Dat leverde twee doelpunten op voor de gasten, die daardoor met een voorsprong de kleedkamers opzochten. Na rust startte de thuisploeg goed en kon Rob Houwen na een dieptepass diagonaal de 2-2 binnenschieten. Daarna had SVOC wat pech. Zo werd een overtreding op de keeper niet bestraft (en kon Lottum scoren) en werden kansen niet benut. Lottum deed dat wel, waardoor de einduitslag groter uitviel. Trainer Jeroen Denissen: "Het was een zwaar geflatteerde nederlaag vandaag. Met de instelling en beleving kunnen we in ieder geval wel verder." Dat mag SVOC over anderhalve week op bezoek bij Resia'42 in de praktijk brengen.

Ysselsteyn geeft zege in slotfase weg

HBSV-Ysselsteyn 2-1 (0-1). Doelpuntenmaker Ysselsteyn: Martijn Janssen.

Hout-Blerick | Ysselsteyn heeft op bezoek bij HBSV een totaal onnodige nederlaag geleden. De withemden stonden lange tijd met 0-1 voor, maar gaven de zege in de absolute slotfase weg. In de 84ste minuut maakte HBSV de gelijkmaker, waarna de zege in de absolute slotfase werd veiliggesteld door de thuisploeg. In het grootste gedeelte van het duel leek er niets aan de hand voor de thuisploeg, dat tegen een allesbehalve overtuigend HBSV speelde. Martijn Janssen had de bezoekers in de eerste helft op voorsprong gezet. De uitslag tekent het seizoen van Ysselsteyn, waarin tot nu toe slechts drie keer is gescoord. Omdat er komend weekend wordt gebekerd en Ysselsteyn er in dat toernooi uit ligt, heeft de ploeg een weekend vrij. De week erop komt promovendus Melderslo op bezoek.

BVV'27 onderuit bij SVEB

SVEB-BVV'27 3-1 (1-0). Doelpuntenmaker BVV'27: Willem Karman

Broekhuizenvorst | BVV'27 heeft op bezoek bij SVEB de zesde nederlaag in zeven wedstrijden geleden. Na twintig minuten kon Machiel van Helden na een fout in de verdediging van BVV vrij door en tekende hij voor de openingstreffer: 1-0. Direct na rust verdubbelde SVEB de voorsprong, toen Chiel Seuren een voorzet vanaf de linkerkant doeltreffend afrondde: 2-0. Een klein kwartier voor tijd bracht Willem Karman de spanning in de wedstrijd terug. BVV drong aan, maar kreeg vijf minuten voor tijd toch de genadeklap te verwerken. Joep Verheijen schoot een vrije trap perfect binnen: 3-1. Door de nederlaag zakt BVV naar de voorlaatste plaats.

Bekervoetbal

Venray | Dit weekend staat de eerste knock-outronde in het bekertoernooi op het programma. Er zijn nog drie teams uit de gemeente Venray die actief zijn in het bekertoernooi. Venray ontvangt donderdagavond op eigen veld tweedeklasser Venhorst, SSS'18 gaat donderdagavond in Uden op bezoek bij het tweede elftal van UDI'19/CSU en Volharding kruist zondagmiddag de degens met de nog ongeslagen derdeklasser en tevens koploper Olympia'18 uit Boxmeer.