Achtste zege op rij hockeyers

Nuth-Venray 2-6 (0-4). Doelpunten Venray: Max Looman (2x), Martijn Vennekens, Jesper Arts, Guido Pop en John Jongeneel.

Nuth | De hockeyers van Venray waren zondagmiddag met 2-6 te sterk voor Nuth. Voor de Venrayse ploeg was er de gehele wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. Bij rust stonden de bezoekers al op een riante 0-4 voorsprong.

Venray is aan een ongekende seizoenstart bezig. Zondag werd de achtste zege op rij geboekt tegen hekkensluiter Nuth. Aan het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat Venray een aantal spelers miste en begon zwak. Dit draaide bijna uit in een vroege achterstand. Gelukkig wist Max Looman iets tegen de verhoudingen in de 0-1 op zijn naam de zetten na de keeper te verrassen met een harde backhand. Na deze goal begon Venray met meer energie te spelen en dat leverde na een mooie strafcornercombinatie de 0-2 op door aanvoerder Guido Pop. Kort hierna wist Guido Pop ook Martijn Vennekens nog voor het goal te zetten die de bal behendig intikte: 0-3. De rust leek weer even te zijn teruggekeerd maar net voor het rustsignaal wist Max Looman Jesper Arts te bedienen die op de kopcirkel naar zijn backhand draaide en hard inschoot. Dit betekende de 0-4 ruststand. Coach Cornfiel Kroon gaf de jonge ploeg in de rust nog een aantal motiverende woorden mee. De rust leek Nuth goed te hebben gedaan want de thuisploeg wist terug in de wedstrijd te komen. Toch liepen de gasten verder uit toen Max Looman na een combinatie met Roy de Rijk de 0-5 aan liet tekenen. Nuth mocht vervolgens de stand een draaglijker aanzien geven door uit een strafcorner 1-5 te scoren. Het antwoord van Venray kwam snel. Roy de Rijk bediende topscorer John Jongeneel op maat die de 1-6 op het scorebord bracht. Het slotakkoord was voor de thuisploeg die met een tweede goal de eindstand op 2-6 bepaalde. Op zondag 11 november gaat Venray op bezoek bij middenmoter DVS, aanvang 14.45 uur.

Hockeytopper onbeslist: 6-6

Venray-DVS 6-6 (3-4). Doelpunten Venray: Stella Wientjens (3x), Jans Manders (2x) en Lotte Logtens.

Venray | In de vierde klasse eindigde de hockeytopper tussen Venray en DVS onbeslist: 6-6. Venray begon sterk en zette DVS al vroeg onder druk. De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Eva Verschuuren versierde na een mooie actie een strafcorner die vervolgens door Stella Wientjens strak werd binnengeschoten: 1-0. De thuisploeg bleef aanvallen, maar werd verdedigend slordiger. DVS werd steeds sterker en scoorde al snel de gelijkmaker en niet lang daarna wisten de gasten zelfs op voorsprong te komen: 1-2. Venray herpakte zich snel en een paar minuten later was het weer Stella Wientjens die het doel wist te vinden. Lang kon de thuisploeg niet genieten, want DVS nam enkele minuten later met een derde treffer opnieuw een voorsprong: 2-3. De Venrayse hockeysters moesten aan de slag om de achterstand weer ongedaan te maken. Dit keer was het Jans Manders die met haar eerste treffer beide partijen op gelijke hoogte bracht. Nog voor rust kwamen de gasten opnieuw op voorsprong en ging Venray met een kleine achterstand aan de thee: 3-4. Na de rust was Venray erop gebrand de achterstand weer in te halen. Uit een goed ingestudeerde strafcorner scoorde Lotte Logtens de gelijkmaker. Niet veel later wist de thuisploeg op voorsprong te komen nadat wederom Stella Wientjens de bal binnenschoot: 5-4. De gasten lieten zich echter niet overdonderen in de tweede helft en maakten al snel 5-5. Met nog twintig minuten te spelen waren beide ploegen dus opnieuw op gelijke hoogte. Een paar minuten later was het Jans Manders die op aangeven van Imke Huggers de keepster van DVS wist te passeren. Het einde van de wedstrijd kwam steeds meer in zicht en met een 6-5 voorsprong leek het er steeds meer op dat Venray de punten thuis kon houden. Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen ze zelfs nog een strafcorner, maar die werd door de keepster van DVS hoog weggetrapt. De thuisploeg dacht aan een nieuwe strafcorner, maar het tegendeel was waar. De afgeslagen bal schoot door richting een van de speelsters van DVS die vervolgens uit een counter en een overtalsituatie de eindstand wist te bepalen op 6-6. Op zondag 11 november gaat Venray op bezoek bij MHC Udenhout, aanvang 12.45 uur.

Manual wint topper: 23-29

BDC'90-Manual 23-29 (10-13). Doelpunten Manual: Driek Gabriels (9x), Martijn Schütte (6x), Paul Stroy (5x), Maarten Lucassen, Ruben Albers, Mel Aelmans en Jan Vorstenbos (2x) en Joost Ueberbach.

Landgraaf | De Venrayse handballers wonnen afgelopen weekend de topper in de tweede klasse. In Landgraaf werd thuisploeg BDC'90 op een nederlaag getrakteerd: 23-29. De gasten gingen vanaf de eerste minuut goed van start. De eerste aanval werd direct benut door Maarten Lucassen die als cirkelspeler de bal in het net legde. De toon was snel gezet en Manual pakte het goed op.

Vooral door het uitstekende keeperswerk van Oscar Logister wist de thuisploeg niet tot scoren te komen. BDC'90 had in de eerste helft grote moeite om langs de sterke verdediging van Manual te komen. Alle doelpogingen werden van afstand gemaakt en hier had Oscar Logister geen moeite mee. Door het makkelijk tegenhouden wist speler Driek Gabriels vaak uit te breken en de ballen vele malen in de goal te krijgen na snelle break-outs. Onder leiding van Maciej Garkowski en Ronald de Haan wist Manual het hoofd koel te houden en de tegenstander slim af te blijven.

In de tweede helft ging Manual opnieuw met snelle aanvallen van start. Tien minuten handballen leverden maar liefst zes doelpunten op en verdedigend hield Manual de deur op slot. In de slotfase ging het tempo bij de Venrayse handballers omlaag, maar gaf de verdediging weinig weg waardoor de punten verdiend mee naar Venray gingen.

Op zaterdag 10 november speelt Manual thuis tegen hekkensluiter BDC'90 2. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.50 uur.