Lesley Barents vreest voor het voortbestaan van haar sportschool.
Lesley Barents vreest voor het voortbestaan van haar sportschool. Foto: Henk Lammen

Droom glipt uit handen

Venray | Sluiting dreigt voor LB Fitness Boutique aan de Westsingel in Venray. De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor de sportschool afgekeurd en onderneemster Lesley Barents moet binnen twee weken met haar fitnessapparatuur het pand verlaten. "Ik kan echt niet binnen twee weken weg. De laatste nachten doe ik geen oog dicht. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Ik kan geen kant op", zegt de 29-jarige Venrayse met een brok in haar keel.

Door Willem Menting

Zo'n 4,5 jaar geleden begon Barents met haar droom. In Den Hoebert verwezenlijkte ze haar eigen sportschool. De afgelopen jaren stopte ze haar ziel en zaligheid in de zaak. Nu lijkt het bedrijf uit haar handen te glippen. "Ik voel me in de steek gelaten door de gemeente. De gemeente wekt niet de indruk dat ze zich inzet voor jonge ondernemers. Ik wil juist mijn steentje bijdragen aan een gezonder Venray."

"We hebben zelfs onze huwelijksreis gecanceld"

Momenteel zit Barents vooral met vragen. Naar antwoorden kan ze voorlopig alleen maar gissen. De vervolgstappen bespreekt ze met haar advocaat. "Ik wil de handdoek absoluut niet in de ring gooien. Ik zal blijven vechten voor mijn zaak, maar binnen twee weken kan ik echt niet verhuizen. Als ik een andere locatie heb, kan ik verhuizen maar die heb ik niet." Barents vreest dat ze over twee weken op straat komt te staan. Als ze niet snel een nieuwe locatie vindt, verdampen ook haar inkomsten. "Dan kan ik mijn droom wel opgeven."

Barents leeft al maanden in onzekerheid. In juli viel de eerste brief op de deurmat. De gemeente wilde het bestemmingsplan handhaven en binnen één maand moest LB Fitness Boutique vertrekken. "Die brief kwam één week voor onze trouwdag. We hebben toen ook onze huwelijksreis naar Noorwegen gecanceld. Ik was constant met mijn gedachte bij de zaak." Via een rechtszaak werd uiteindelijk uitstel afgedwongen. "Er was zelfs zicht op een omgevingsvergunning, dus om die reden heb ik niet verder gezocht naar een alternatieve ruimte. Je gaat toch geen nieuwe jas kopen als de oude nog goed is."

"Ik voel me in de steek gelaten door de gemeente"

De advocaat van Barents stuurde het kersverse bruidspaar alsnog op vakantie. "We zijn drie dagen in Duitsland geweest en even in Zwitserland, maar ik was telkens ongerust. Ik sliep niet en wilde terug naar huis." Barents heeft inmiddels wel besloten dat ze gaat verhuizen als er geen andere mogelijkheid is. Ze stoort zich alleen aan de termijn van twee weken die de gemeente op dit moment stelt. "Als ik een halfjaar de tijd krijg, kan ik rustig zoeken naar een geschikte locatie en alsnog verhuizen. Veel klanten willen wel meehelpen met de verhuizing. Ik heb heel veel steunbetuigingen gekregen van bezoekers en dat doet me echt ontzettend goed." Barents schuift vrijdag aan bij de gemeente Venray om 'alternatieve locaties voor haar sportschool te bespreken'. "Ik ben heel benieuwd naar wat te gemeente te vertellen heeft. Hopelijk nemen ze mijn problemen serieus, maar dat gevoel heb ik op dit moment niet. Ik wil vooruit met de sportschool en dat is op deze manier niet mogelijk." De gemeente Venray kon voor het ter perse gaan van deze krant niet reageren.