Liedjesfestival

Merselo | Carnavalsvereniging De Zagewetters uit Merselo houdt op zaterdag 10 november een liedjesfestival met optredens van Merselose artiesten en muziek van dj Job. De presentator van dienst is Rob Poels en de jury bestaat uit Wieneke Verkoijen, Pim Weijs en Paul van Lipzig. Aan het einde van de avond wordt de winnaar bekendgemaakt en dit liedje is dan tevens hét carnavalsliedje van De Zagewetters 2019. Iedereen is van harte welkom vanaf 20.30 uur in café Den Tommes in Merselo.

Bollen en knollen van Zuid-Afrika

Deurne | Op woensdag 14 november verzorgt Hans Huizing, op uitnodiging van Groei en Bloei Deurne/Venray, een lezing over bollen en knollen van Zuid-Afrika in het Gerardushuis in Deurne/Walsberg. De lezing begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt voor niet-leden 4 euro.

Wat je te zien krijgt is overweldigend, maar toch slechts een kleine greep uit de enorme hoeveelheid soorten bolgewassen uit Zuidelijk Afrika. Waarschijnlijk het gebied met de grootste verscheidenheid aan bolgewassen op aarde. Een groot aantal van de getoonde soorten kan met de juiste behandeling ook gemakkelijk in Nederland gekweekt worden. Een aantal soorten kan met wat winterbedekking in strengere winters hier gemakkelijk overleven. Wist je dat onze gladiool Zuid-Afrikaanse voorouders heeft? Kijk voor meer informatie op de website www.deurne.groei.nl.