Toename diefstal uit auto's

Venray | De politie waarschuwt op voor een toename van het aantal diefstallen uit personenauto's in Venray.

Alleen al de afgelopen twee dagen vonden er volgens de politie vijf diefstallen plaats. Dat gebeurde uit auto's aan de Foxtrotstraat, Mambostraat, Burggraaf en twee keer aan de Zuidsingel. De dieven pikten onder meer navigatiesystemen, een laptop, een zonnebril en kleding. Ze slaan vooral in de late middag toe. De politie is op zoek naar meer informatie. Ook beelden die mogelijk bij kunnen dragen aan het oplossen van deze strafbare feiten zijn van harte welkom.

De politie adviseert tevens geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen. 'Laat je toch apparaten in de auto liggen? Zet dan de Bluetooth-functie uit. Anders weten dieven meteen dat er apparaten in je auto liggen. Ze kunnen namelijk de Bluetooth-signalen buiten je auto opmerken'.

Bovendien geeft ze op haar Facebookpagina het advies om auto's op een plek met veel licht te parkeren. 'Waar veel mensen komen. Daar houden dieven niet van. En laat een goedgekeurd autoalarm monteren'.

Inbraken bij autobedrijven

Venray | In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur is er ingebroken bij een autogaragebedrijf op Keizersveld in Venray. Kort daarvoor, omstreeks 01.10 uur, werd er tevens een inbraak gepleegd bij een automaterialenbedrijf, eveneens op Keizersveld in Venray.

"Op dit moment is nog niet exact bekend wat de buit is bij deze twee inbraken", meldt de politie. "Kort voor deze inbraken is er ingebroken bij twee garagebedrijven in Boxmeer. Het is op dit moment nog onbekend of het hier mogelijk om dezelfde dader(s) gaat." De politie heeft de inbraken in onderzoek. De nacht ervoor werd er ook al ingebroken bij een autogaragebedrijf op industrieterrein De Hulst in Oostrum. "Deze inbraak vond plaats rond middernacht. Mogelijk beschikt u over beveiligingscamera's die meer informatie kunnen geven over deze inbraken of hebt u andere informatie over deze inbraken." Mensen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie Venray-Gennep via telefoon 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Sinterklaas bezoekt Wanssum

Wanssum | In de haven van Wanssum komen op zondag 25 november om 14.45 uur Sinterklaas en zijn pieten aan.

Ze worden daar hartelijk ontvangen door burgemeester Hans Gilissen van Venray. Om 15.00 uur is er een muzikale optocht vanaf de haven naar De Zandhoek, waar vanaf 15.15 uur een Sinterklaasfeest met medewerking van Fanfare Concordia, Minirette, Da Capo en de kinderen van groep 1, 2, 3 4 en 5 wordt gehouden.

Sint-Maarten in Landweert

Venray | Sint-Maarten trekt op vrijdag 9 november in optocht door de wijk Landweert.

Er wordt een route gelopen en onderweg is er een show met Sint-Maarten, paarden en vuur. De optocht vertrekt om 18.30 uur bij wijkgebouw 't Stekske. Na de tocht kunnen de kinderen genieten van chocolademelk en speculaasjes. De organisatie is in handen van de ouderverenigingen van basisschool de Kruudwis en Sterrenschool de Klimboom.