Sophia Loren in Venray

Venray | Sophia Loren in Venray is een evenement, dat wordt georganiseerd door Filmkring Venray op donderdag 15 november om 20.00 uur.

Onlangs was de 84-jarige Napolitaanse levende legende 'met ogen als dubbele espresso's', Sophia Loren, nog in Nederland om op 9 september een Grand Acting Award in ontvangst te nemen op het festival Film by the Sea in Vlissingen.

De Italiaanse filmdiva maakte in haar lange carrière vele films en werd veelvuldig onderscheiden. Als 18-jarige debuteerde ze in L'Oro di Napoli. Daarna volgde nog een hele reeks films die allemaal zeer succesvol waren en ze werd een van de populairste filmactrices. In 2009 speelde ze nog een rol in de film Nine met in de cast onder meer acteur Daniel Day-Lewis.

Een hoofdrol speelde ze ook in de film Una Giornata Particolare van Ettore Scola uit 1977 samen met Marcello Mastroianni. De film speelt in het Italië van Mussolini met de dreiging van de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de film worden documentairebeelden getoond van het bezoek van Hitler aan Rome. Antonietta (Loren) wil niet gaan kijken, evenals een man die in het zelfde flatgebouw woont (Mastroianni). Tussen de twee ontstaat een bijzondere relatie. Deze film is een icoon van de Italiaanse cinema, won vele prijzen, en werd een wereldwijd succes. De film werd ook op het festival Film by the Sea vertoond. Filmkring Venray is in de gelegenheid om deze film eenmalig ook in Venray te vertonen. Op donderdag 15 november wordt in bioscoop Luxor om 20.00 uur deze klassieker als Pol's Choice vertoond. Om de Italiaanse sfeer te verhogen, worden Italiaanse hapjes en een drankje aangeboden aan de bezoekers. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van bioscoop Luxor. De organisatie raadt belangstellenden aan te reserveren via de website van Luxor of telefonisch via 0478-513890. Deze extra film van Filmkring Venray is voor iedereen toegankelijk en staat los van het Filmkringabonnement.

Aanleiding voor de keuze van deze film is het afscheid van Pol Hustings als bestuurslid van Filmkring Venray. Voor de indrukwekkende periode van 31 jaar dat Pol Hustings voor de filmkring, eerst als bestuurslid, daarna als penningmeester en 17 jaar als voorzitter, actief is geweest, wil Filmkring Venray hem bedanken door een filmklassieker van zijn keuze te programmeren.


Inspiratiesessie Hay Advies en Interim

Venray | Op vrijdag 7 december houdt Hay Freriks van Hay Advies en Interim een bijzondere inspiratiesessie met als thema Leren (en) professionaliseren.

"Noem het zevenslag leren", legt Hay Freriks uit. "Leren en professionaliseren tot de macht zeven. Denk daarbij aan de zeven habits van Stephen Covey, de zeven vormen van aandacht en respect, de zeven regels van het leven, de zeven spirituele wetten van succes van Deepak Chopra, de zeven bouwstenen van High Impact Learning van Filip Dochy en zeven tips om in je kracht te blijven", aldus Hay Freriks. "En dat op zeven december in Zaal Zeven", voegt hij daar glimlachend aan toe.

Het programma start om 9.37 uur en duurt tot 17.07 uur. Interesse? Neem dan contact op met Hay Freriks via telefoon 06-36318079 of e-mail info@hayadvieseninterim.nl.


Inther Venray automatiseert Blokker

Venray | Inther heeft de opdracht gekregen om het distributiecentrum(DC, red.) van Blokker in Geldermalsen te automatiseren én mechaniseren. Het doel is de interne logistieke operatie een solide basis te geven voor de toekomst.

In de afgelopen jaren zijn er binnen Blokker ingrijpende maatregelen uitgevoerd om de negatieve resultaten op termijn om te buigen en Blokker te herpositioneren in de markt. Deze positionering stelt ook eisen aan de inrichting van de logistieke organisatie. DC Geldermalsen wordt omgebouwd tot een volwaardig en modern omnichannel distributiecentrum. "Dit project heeft veel verschillende onderdelen en is een goede afspiegeling van de mogelijkheden en de producten die Inther tot haar beschikking heeft. Daarnaast is het een zeer bekend 'retailbedrijf' dat Inther, met zijn ervaring in de retailbranche, graag aan zijn referenties toevoegt", benoemt Sjoerd van Nies, projectmanager van Inther.

Het totale project bestaat uit een shuttlegangpad met ruim 4000 opslaglocaties, 65 Pick-to-Light-karren, een Put-to-Wall-oplossing ondersteund met Put-to-Light en 60 sorteerkarren, een automatische bakkenstapelaar die bakken uit de shuttle automatisch (en in de juiste volgorde) op dolly's stapelt, circa 700 meter Inther Conveyor Equipment transportbanen voor het interne transport van orderbakken en verzenddozen en de bovenliggende Inther LC Software voor de Material Flow Control, het voorraadbeheer in de shuttle en de gateway tussen het Locus WMS, de Pick-to-Light karren en de Put-to-Wall-oplossing.

Op dit moment is de ontwerpfase afgerond, is het merendeel van de onderdelen in bestelling en is Inther zich aan het voorbereiden op de installatiefase. De on-site installatie start eind 2018/begin 2019, om vervolgens midden 2019 volledig operationeel te zijn.


De Piëlhaan start

Venray | De Piëlhaan in Venray opent op zondag 11 november om 11.11 uur het nieuwe carnavalsseizoen tijdens een bijeenkomst in wijkgebouw 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray. Tijdens de bijeenkomst draagt vorst Herbert zijn functie over aan de nieuwe vorst. Tevens treden enkele raadsleden af en nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd. Wie vorst Herbert wil bedanken en de nieuwe vorst wil feliciteren, is van harte welkom. 't Stekske is open vanaf 10.30 uur, gratis entree.