Youp van 't Hek komt naar de schouwburg.
Youp van 't Hek komt naar de schouwburg.

Vrijdag 2 november

11:00Jubileumexpo WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Venray - WEIL ICH EIN MÄDCHEN BIN Jubileumexpo 19 juni 2018 t/m 27 november 2018 Odapark wijkt af en dat blijft Odapark wijkt – sinds de eerste dag 25 jaar geleden – af in doen en laten. Het kunstinstituut is anders dan andere. En dat blijft, zo leert de aanstaande jubileumexpositie, 'weil ich ein Mädchen bin', met 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland. De expositie zal zich tot het eind november presenteren in wisselende samenstellingen van kunsten.

9:00Week van de Dialoog - De landelijke Week van de Dialoog staat van vrijdag 2 tot en met vrijdag 9 november in het teken van omzien. Ook vrijwilligers van Venray in Dialoog doen dit jaar weer mee. Wie een dialoog in zijn buurt wil organiseren of wil deelnemen aan een buurtdialoog, kan een e-mail sturen naar info@venrayindialoog.nl.

14:00Tien jaar Hummeltjeshonk Vierlingsbeek - Kinderopvang Hummeltjeshonk in Vierlingsbeek bestaat op 1 november 10 jaar. Daarom is er op vrijdag 2 november een reünie van 14.00 tot 18.00 uur voor alle stagiaires, vraagouders en hun kinderen van toen en nu om ze te bedanken voor alle mooie momenten. De open dag is op 3 november van 09.00 tot 13.00 uur. Hummeltjeshonk is gevestigd aan de Spoorstraat 33 in Vierlingsbeek.

20:00The Mountaintop - Van Katori Hall Venray - The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken - breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

20:15WËRELDBÄND - Släpstick | reprise Venray - Släpstick is muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau! De Wëreldbänd brengt een ode aan de muzikale komiek en geeft een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Een voorstelling voor jong en oud waarbij taal geen rol speelt.

Zaterdag
3 november

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

20:00Magnifique Oostrum - 'Magnifique' is de naam van het 100-jarig jubileumconcert van Muziekvereniging SMT in Oostrum. En magnifique dat wordt het! Een spetterende avond waarop het publiek wordt getrakteerd op een show met allure, een ware lust voor oog en oor. Diverse podia en een programma dat allerlei muziekstijlen omvat, van golden-oldies tot hippe popsongs. Een grote rol is weggelegd voor het jubilerende orkest en slagwerkgroep in combinatie met zang en dans

Zondag
4 november

8:00Rundje Ysselsteyn t.b.v. 't Zurghuus Ysselsteyn - Een mooie wandeltocht door Ysselsteyn en omgeving. Deze tocht wordt georganiseerd door vrijwilligers en is ten behoeve van "t Zorghuus.U kunt starten op verschillende afstanden en reeds vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur. graag verwelkomen wij u.

Dinsdag
6 november

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

Woensdag
7 november

13:30Bumba Show Venray - De liefste clown ter wereld komt terug naar het theater met de show 'Bumba en het Magische Wonderboek'. Daar wil jij met je kleine Bumba-fan vast bij zijn! Samen met Bumba en zijn vriendjes op avontuur, wat zeggen we: op een feestelijk avontuur!Op de verjaardag van de tweeling Lars en Lies, worden ze verrast met een magisch wonderboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze de wonderbaarlijke Bumbawereld in en leren ze al zijn vrienden kennen!

19:00Gratis hondenworkshop Overloon - Met huis, tuin en keukenvoorwerpen gaan we uitdagende hondenspelletjes maken waar een hond veel plezier aan kan beleven. En in korte tijd kan hij ook nog zijn overtollige energie kwijt. Ideaal bij slecht weer of ziekte. We gaan met deze hondenspelletjes ook direct met onze hond aan de slag. Lokatie: In 't Holt, Holthesedijk 8, Overloon. Meer informatie op wwww.hondengedragscoach.com

20:00Thomas Acda - Motel Venray - Het idee broeit al sinds de beëindiging van het succesvolle duo Acda en de Munnik. Hij is terug op het toneel met de langverwachte eigen, muzikale cabaretvoorstelling, samen met gitarist David Middelhoff. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven.

Donderdag
8 november

19:00Kruiden workshop anti-griep Overloon - Ontdek de onzichtbare kracht van kruiden en wilde planten tijdens de kruiden workshops die maandelijks gegeven worden. Met volledig natuurlijke ingrediënten van o.a. (on)kruiden, (wilde) planten, etherische oliën en bijenproducten maken we tijdens deze workshop een natuurlijk middel tegen hoest, verkoudheid en griep. Voor vragen of aanmeldingen zie www.intholtoverloon.nl

20:15Dutch Eagles - Fly Like an Eagle Venray - Ruim 40 jaar na dato staat de authentieke muziek van de Eagles en hun tijdgenoten nog altijd recht overeind. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste ultieme vertolkers van dit muziekgenre en het tijdperk. Met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging brengen zij deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven.

Vrijdag
9 november

13:00Creatief in de herfst! Workshop vilten! Overloon - Vilten is een textieltechniek uit de tijd ver voor de jaartelling. Vilten is een intensieve maar tegelijkertijd een heel ontspannen manier om creatief bezig te zijn! De workshop vindt plaats onder ervaren begeleiding. Deelname door minimaal 5 deelnemers in totaal. U kunt zich individueel of met een groepje aanmelden. Bijdrage € 27,00 inclusief materialen en koffie/thee. www.helder-overloon.com

20:00Tall Tales Company - Langs Venray - Langs schetst het beeld van twee eenzame zielen die verlangen een ander te ontmoeten. Hortend, stotend, voorzichtig proberen ze hun zelf opgeworpen schild af te werpen. Maar dan blijkt, dat als je bij elkaar weet te komen, je nog steeds langs elkaar heen kunt leven… Langs is een kaleidoscopisch portret van een relatie waarin de strijd tussen trouw blijven aan jezelf en het verlangen naar overgave theatraal op de spits wordt gedreven.

Zaterdag
10 november

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

Dinsdag
13 november

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove. De ene keer ingetogen en verstild, dan w

Woensdag
14 november

15:00Kikker en de Vallende Ster | 4+ Venray - Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. "Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen!" zegt Haas. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker hebben de vallende ster gezien en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen... Kom je naar het theater om Kikker te helpen alle wensen van zijn vriendjes in vervulling te laten gaan

Donderdag
15 november

20:00Johan Goossens - Vlam Venray - Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kon.

20:15Guilty Pleasures Venray - Guilty Pleasures. Iedereen heeft ze, en ze maken het leven vrolijker en een stuk leuker! En wat is er leuker dan een avond in het theater vol Guilty Pleasures? Je kunt gegarandeerd ongegeneerd meezingen met liedjes van de Backstreet Boys en George Baker tot operanummers als Nessun Dorma. Samen met doldwaze acts, van rolschaatsen tot hoelahoepen maakt dat deze avond tot hét ultieme vriendinnenuitje.

Vrijdag
16 november

20:00Suzan Seegers - SuuS op haar Best Venray - Suus, de vrouw met de grote stem. Suus, de vrouw die als geen ander kan ontroeren.. Suus, de vrouw die de humor aan haar kont heeft hangen.. Suus, de vrouw die met kleine verhalen kan verbinden.. Suus.. komt naar Venray! En juist hier in Limburg is Suus op haar best! Wat ze zal doen is 1 groot mysterie, maar zingen zal ze. Mis dit bijzondere theaterconcert niet, het wordt een avond om nooit te vergeten.

Zaterdag
17 november

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

20:15Wubbo's Last Words Venray - Beleef de Space Shuttle lancering en unieke beelden uit Wubbo Ockels'camera, geschoten uit de Challenger. Met Jörgen Raymann in een show vol humor, een megagroot videodecor, 11 mans liveband en de geweldige zang van Bert Heerink. Het leven en de dromen van één van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden. Een show die alle generaties aanspreekt met humor, indrukwekkende beelden en nieuwe meeslepende muzikale spektakelstukken.

Dinsdag
20 november

20:15Youp van 't Hek Venray - 'Met de kennis van nu', dit is een van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zal het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denkt je zelf?

Donderdag
22 november

20:00Christel de Laat Venray - Heb je geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo'n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. Je gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?

20:15Charly Luske Presents... Venray - In de serie 'The Story of…' brengt Charly Luske het verhaal van zijn idool George Michael. In dit concert wordt het onstuimige leven van de Britse popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent uiteengezet aan de hand van de hits en parels uit zijn Wham!- en solotijd. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant, als Michaels grootste fan, vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de muziek.

Wubbo's Last Words komt naar Venray.
Lachen met Christel de Laat.
Charly Luske zingt. (foto: Carla Gorter)
Bumba, een spetterende kindershow.