Politiek praat over de plannen voor volgend jaar voor Venray

VENRAY | De acht politieke fracties laten dinsdag hun licht schijnen over de plannen die burgemeester en wethouders voor 2019 in petto hebben. Hun opmerkingen en grieven over die plannen zijn inmiddels op papier gezet en komen tijdens de Algemene Beschouwingen aan bod.

Aan die beschouwingen zijn de nodige A-viertjes besteed. Om te voorkomen dat het dinsdag een voorleeswedstrijd wordt en om het interessant te houden voor het publiek is afgesproken dat elke fractie zeven minuten de tijd heeft om zijn visie op de collegeplannen kenbaar te maken. Het voorlezen van de eerste visie is meteen de start van behandeling van de programmabegroting die om 15.00 uur in de raadszaal begint. Natuurlijk is die openbaar.
De fracties krijgen op het hart gedrukt om binnen die zeven minuten politieke vragen te verpakken, thema's aan te geven die nader besproken dienen te worden en het aangeven van amendementen en moties.
Om 16.00 uur is er een schorsing, waarna de vier wethouders en de burgemeester een half uur de tijd nemen voor reacties.
Om 17.00 uur is het tijd voor discussie en het bespreken van de moties en amendementen.
Om 19.00 uur is het tijd om de inwendige mens te versterken en een luchtje te scheppen, waarna om 20.30 uur B en W met een laatste reactie komen. Om 21.30 uur is het tijd om besluiten te nemen, 22.00 uur wil de burgemeester de laatste hamerklap geven.