Afbeelding
Foto:

Gezondste Regio 2025

Horst aan de Maas | Op donderdag 25 oktober heeft de Gezondste Regio 2025 haar eerste fysieke locatie geopend in het gemeentehuis van Horst aan de Maas: 't Plein. 't Plein is een plek waar iedereen kan binnenlopen om zich te laten informeren en inspireren over de Gezondste Regio 2025. Met de opening van 't Plein zet de Gezondste Regio 2025 de volgende stap om het gedachtegoed van positieve gezondheid verder onder de aandacht te brengen.

Ruim 85 genodigden waren aanwezig bij de opening van 't Plein, waar ze welkom werden geheten door leerlingen van het Dendron College en door Tom Roefs, de voorzitter van Gezondste Regio 2025. "De opening van 't Plein is absoluut een belangrijke mijlpaal in het bereiken van onze ambitie", aldus Roefs. Ook burgemeester Ina Leppink verwelkomde de gasten en legde de relatie tussen Noord- Limburg en de Gezondste Regio 2025. De aanwezige gedeputeerde Hans Teunissen uit Ysselsteyn sloot zich hierbij aan: "Vanuit de provincie vinden we de gezondheid in Limburg erg belangrijk. We zien Gezondste Regio 2025 dan ook als een mooi initiatief dat als een voorbeeld voor heel Limburg geldt." Teunissen en Roefs stapten vervolgens op een ware smoothiefiets waarmee al fietsende 't Plein officieel werd geopend.

De rest van de avond stond in het teken van het uitwisselen van ideeën over gezondheid. De aanwezigen werden geïnspireerd door verschillende partijen die nu al bezig zijn met gezondheidsthema's. Na een motiverend slotwoord van Birgit op de Laak werd onder het genot van een (uiteraard alcoholvrij) drankje teruggekeken op een succesvolle opening van
't Plein.

'Vanuit de provincie vinden we de gezondheid in Limburg erg belangrijk'

De Gezondste Regio 2025 heeft de ambitie om als regio Noord-Limburg in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn en wil dit met moet de opening van 't Plein een impuls geven. Gezondheid is iets wat alle lagen van de samenleving raakt en wat voor iedereen belangrijk is. Met deze ambitie creëert de Gezondste Regio 2025 samenwerkingen en zo ontstaan er nieuwe gezondheidsinitiatieven. De Gezondste Regio 2025 motiveert, inspireert en verbindt hierbij. Samen met partners wil Gezondste Regio 2025 een écht verschil gaan
maken.

De Gezondste Regio 2025 vindt verschillende thema's belangrijk. Thema's die zich onder andere richten op scholen, bedrijven, ouderen én de omgeving. Deze thema's worden zichtbaar in 't Plein. Namens de Gezondste Regio 2025 staan hier mensen klaar om op een actieve manier de dialoog aan te gaan, informatie te delen en nieuwe ideeën te ontvangen. 't Plein gaat ook gebruikt worden voor het organiseren van workshops, inspiratiemomenten en gezondheidscafés. Het is een plek voor iedereen. Kom kijken en doe mee. Samen op weg naar de gezondste regio van Europa in 2025, is het devies.

Voor nadere inlichtingen, neem contact op met gezondheidsmaker Jan Jenneskens via telefoon 06-13636984 of e-mail jan@gezondsteregio2025.nl. Voor meer informatie via www.gezondsteregio2025.nl.

Foto: Ook gedeputeerde Hans Teunissen (links) zette zijn beste beentje voor tijdens de opening van 't Plein.