Aanmelding Vlakwatercross

Venray | ATV Venray houdt in het weekeinde van 26 en 27 januari voor de 43ste keer de Vlakwatercross in natuurgebied Vlakwater.

Op zaterdag 26 januari strijden de leerlingen van de scholierengroepen 1 t/m 8 van de verschillende basisscholen uit de gehele regio in de scholierenloop voor de verschillende titels in de verschillende door Peel en Maas TV gesponsorde lopen met veel nevenactiviteiten. Ook zijn weer de estafettes voor teams bestaande uit jongens (maximaal 2) en meisjes per leeftijdsgroep opgenomen. Om mee te doen aan de estafettes, moet je wel ook individueel mee hebben gedaan. De wedstrijden starten om 11.15 uur. Inschrijven voor de scholierenloop kan vanaf eind december via de basisschool gebeuren. Op de zaterdagen 12 en 19 januari worden extra trainingen gehouden voor de schooljeugd. De start is om 10.00 uur bij Perdstal, Kempweg 164 in Venray. De deelname is gratis en je hoeft je daarvoor niet aan te melden.

NSG-Loop: om 13. 05 uur start zaterdag 26 januari de jaarlijkse loop voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze unieke loop gaat over 350 meter. Ook voor deze NSG- atleten worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd.

De Vlakwatercross maakt nog steeds deel uit van het Limbra-Cross-Circuit, waaraan een negental Limburgse en Brabantse verenigingen deelnemen. Net als vorige jaren lopen de wedstrijdatleten en de recreanten gezamenlijk de korte en lange cross. Op zondag 27 januari start om 10:30 uur de Rühl, Haegens Molenaar- lange cross. Om 11.30 start de WIVO- korte cross. Deze gezamenlijke lopen van wedstrijdatleten en recreanten, maakt het deelnemersveld veel groter en biedt dus meer strijd. Er zullen afzonderlijke klasseringen worden opgemaakt voor de diverse categorieën.

Om 12.25 uur starten de Jumbo Winters-jeugdlopen. Ook jongens en meisjes die geen lid zijn van een atletiekvereniging mogen meelopen. Hiertoe behoren onder meer de leerlingen van het voortgezet onderwijs. In diverse categorieën wordt een spannende strijd verwacht omdat een goede klassering steeds meer belangrijk wordt omdat de Vlakwatercross een van de laatste wedstrijden in de LimBra-competitie is.

Aanmelden:

1. Aanmelden voor de Scholierenlopen op zaterdag 26 januari kan na de kerstvakantie via de basisschool gebeuren of individueel (met vermelding van je naam, je school en je groep) via info@atvvenray.nl . De deelnemerskosten bedragen € 2,50 per deelnemer. Inleveradressen Sportlaan 1 De Wieën (clubhuis) of Niessenstraat 5 Venray-Veltum.

2. Inschrijven voor de NSG - cross op zaterdag 26 januari kan geschieden via info@atvvenray.nl Ook hier bedragen de deelnemerskosten € 2,50.

3. Inschrijven voor de veldlopen op zondag 27 januari kan geschieden via www.inschrijven.nl. Jeugdleden van atletiekverenigingen kunnen zich ook inschrijven via hun vereniging middels het A- formulier.

De deelnemers kunnen zich voorinschrijven tot woensdag 23 januari 2019. Op de wedstrijddag kan worden na-ingeschreven tot een half uur voor aanvang van de betreffende loop.

Voor informatie bel naar telefoon 0478-582842 of 0478-631452 of e-mail info@atvvenray.nl. Voor meer informatie kijk op www.atvvenray.nl of www.limbracross.nl.


Week van Respect in Venray

Venray | De eerste week van november is het Week van Respect. In Venray krijgt het thema volop aandacht. Op het programma een aantal bijzondere activiteiten. Een overzicht per dag, van maandag tot en met vrijdag.

De week begint op 5 november met een spoedcursus vloggen voor jongeren uit de gemeente Venray. Jongerenwerkers van Synthese geven de cursus. Als ze de basis van het vloggen beheersen, kunnen de jongeren zelf vlogs gaan maken, bijvoorbeeld over respect, discriminatie, vooroordelen en tolerantie. De cursus wordt gegeven in The B. Aanmelden tot 2 november bij w.lange@synthese.nl of bellen/appen naar 06-40632675. Wacht niet te lang, want er is slechts plek voor zes vloggers.

Wat is echt nieuws en wat is nep? Hoe kun je het van elkaar onderscheiden? Onderzoeksjournalist en columnist Johan van de Beek van Dagblad De Limburger houdt maandag 5 november een lezing 'fakenews en waarheidsvinding' in café De Stad, Grotestraat 107. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Het is niet alleen de Week van Respect, maar ook de Week van de Dialoog. De tafel van Venray in Dialoog staat dinsdag 6 november op een bijzondere plek, op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn.

Daar gaan deelnemers met elkaar in gesprek. Aan de gesprekstafel van de besloten bijeenkomst schuiven onder meer gedeputeerde Hans Teunissen en D66-statenlid Jan van de Ven aan. Van de Ven was vanuit de provincie aanjager van de drie jaar lopende pilot onder Venrayse jongeren over vooroordelen, discriminatie en tolerantie, onder de vlag van #RespectOn. Ook Duitse jongeren nemen deel. De dialoogtafel is een besloten bijeenkomst.

Hoeveel respect kun jij voor anderen opbrengen? Hoe snel beoordeel jij mensen? Vijftien Venrayse jongeren maken woensdag 7 november kennis met hun eigen vooroordelen tijdens het spannende Belevingstheater SCHERP! Theater in een bijzondere omgeving: de moskee in Brukske. Eén van de stellingen in het jaarlijkse jongerendebat op donderdag 8 november gaat over 'respect'. Leerlingen van het Raayland College zorgen in de raadzaal van het gemeentehuis voor verbaal vuurwerk.

De Week van Respect is bijna voorbij, het project #RespectOn gaat door. De grote rode R, het symbool van het project, verhuist vrijdag 9 november van de rotonde bij het Raayland College naar een nieuwe plek op het Mgr. Goumansplein in het stadspark. Vrijdag worden ook de eerste ambassadeurs van #RespectOn bekend. Ambassadeurs dragen actief de boodschap van respect, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid uit. Elke ambassadeur krijgt een naamplaatje op de Grote R.

Vrijdag worden de naamplaatjes van de eerste ambassadeurs bevestigd. Er is nog plek op de Grote R en het is natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk naamplaatjes aan te brengen.

Organisaties en personen die ook ambassadeur willen worden, kunnen zich hiervoor melden bij de gemeente Venray.