Afbeelding
Foto:

Seniorenmatinee De Piëlhaas

Venray | Vastelaovesvereniging De Piëlhaas heeft de eer om dit jaar het vorstenraodsbal te organiseren. In de aanloop naar het bal leek het de vereniging leuk om ook voor de senioren een evenement te organiseren in de vorm van een matinee.

Speciaal voor deze feestactiviteiten wordt er een grote tent geplaatst op het parkeerterrein aan de Raadhuisstraat bij het gemeentehuis. Bij een matinee horen ook artiesten. Onder meer Johan van Krey, Berry Knapen, Peter Vaessen, de Briljantjes uit Someren en Antje zullen die middag optredens verzorgen. De presentatie is in handen van Wil Leinders (presentator Peel en Maas TV) en Hubèrt Clephas.

Uiteraard is er deze middag voldoende zitgelegenheid, staat de kachel aan en is er ook aan de inwendige mens gedacht. Bij binnenkomst is er koffie met gebak en later zijn er diverse snacks verkrijgbaar. De tent gaat om 13:00 uur open en het programma duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

De kaarten kosten 7,50 euro per persoon en zijn verkrijgbaar bij Thetru Venray, Tasse Truus, PLUS Guido van Dijck, De Kemphaan Café en Hotel-Restaurant Hulsman. (foto: persfoto)


Europese tour Paradogma

Meerlo | Documentairemaker Marijn Poels uit Meerlo werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm The Uncertainty Has Settled. De titel van zijn tweede 90 minuten durende film is Paradogma. De film is vanaf oktober in geselecteerde bioscopen te zien zijn tijdens de Europese tour.

Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van het eerste deel The Uncertainty Has Settled. Daarin stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daaraan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd. Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen, dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht. Hoe vrij en liberaal is het Westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen?

Paradogma is het tweede deel in een geplande trilogie. De film wordt op 16 november om 19.00 uur vertoond in Filmtheater de Nieuwe Scene in Venlo. Marijn Poels is hierbij aanwezig.

De trailer is te bekijken via https://vimeo.com/marijnpoels/paradogma. Voor meer informatie kijk op de website: www.paradogma-film.com.