Janssen meest voorkomende naam

Venray | Janssen komt het vaakst voor als achternaam in Venray. Het is zelfs een van de meestvoorkomende namen in Limburg en is afgeleid van Jan/Johannes. Aan de hand van vermeldingen op Telefoonboek.nl is de top 20 van meest voorkomende achternamen in Venray samengesteld.

Tweede op de lijst staat Arts en derde Hendriks. De achternaam Poels (tiende) komt nergens zo vaak voor als in Venray. Ook Linders (negende) komt in Venray vaker voor dan in de rest van Nederland. De top 20 wordt gecompleteerd door Peeters, Jansen, Jacobs, Smits, Swinkels, Linders, Poels, Hermans, Philipsen, Stevens, Vermeulen, Rutten, Claessens, Martens, Peters, Willems en Hendrix.

De Beejekurf in Lekker 500

Venray | De Beejekurf in Venray staat ook dit jaar weer in de Lekker 500, een ranglijst voor restaurants in Nederland. De Beejekurf staat ergens tussen plaatsen 101 en 500. Bij de Lekker 500 worden alleen de eerste 100 plekken op rangorde vermeld.

Mathijs Jacobs en Hanneke Verstappen zijn trots op de vermelding. In de beoordeling wordt aangestipt dat Mathijs traditionele gerechten voorziet van een moderne touch. Ook de wijnkeuze krijgt een compliment en daarnaast wordt gesproken over een prettige ambiance waarbij de Limburgse gastvrijheid hoog in het vaandel staat. "We staan als sinds 2010 op deze lijst. Voor ons is dat een teken van stabiliteit en kwaliteit waar we elke dag hard voor werken. Dit jaar is het extra bijzonder als je ziet hoeveel goede horecazaken er in de regio bij zijn gekomen. Bovendien is in de Lekker 500 ook een grote verschuiving geweest. Maar liefst 97 restaurants zijn dit jaar uit die lijst verdwenen", vertelt Jacobs.

Naast de Beejekurf zijn Brienen aan de Maas en restaurant Bolenius vaste waarden in de top 100. Brienen aan de Maas uit Well zakte een plekje en staat op 68. Bolenius, het restaurant van chef Luc Kusters uit Leunen, steeg maar liefst 11 plaatsen en staat nu op plek 73, net achter zijn leermeester Brienen.

Beide restaurants hebben ook een Michelinster. In december wordt bekendgemaakt of de ster voor het komende jaar behouden blijft.

Geluidshinder van onderdoorgang

Venray | De doorgang van de Henri Dunantstraat onder de A73 zorgt voor geluidshinder bij aanliggende woningen aan beide kanten van de snelweg. De gemeente Venray is in gesprek met aanwonenden om de geluidshinder te beperken.

Er werden al borden geplaatst om aan te duiden dat de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is op de Henri Dunantstraat. De overlast ontstaat onder meer, omdat verkeer met hoge snelheid over de waterafvoerroosters raast. Een structurele oplossing voor het probleem lijkt nog niet gevonden. De gemeente Venray geeft aan dat alle partijen eind november weer om tafel gaan om de problemen verder te bespreken.

Vergadering dorpsraden

Heide | Stichting Dorpsradenoverleg Venray vergadert op maandag 5 november vanaf 20.00 uur in gemeenschapshuis Gelderkoel aan de Heidseweg 72 in Heide. Er wordt onder meer gesproken over de toekomst van ziekenhuis VieCuri in Venray.