Strafschop helpt Holthees aan zege

Holthees-Sambeek 1-0 (1-0). Doelpuntenmaker Holthees: Ser van Es.

Holthees | Holthees heeft in eigen huis gewonnen van Sambeek. Dat deed het door een benutte strafschop van Ser van Es, vlak voor het rustsignaal. Het is de derde zege dit seizoen van het team uit Holthees. De thuisploeg begon gevaarlijker dan de gasten uit Sambeek, maar diverse kansen werden om zeep geholpen. Na veertig minuten werd Stef Janssen diepgestuurd en binnen de zestien neergelegd door de keeper van Sambeek. De penalty werd door Ser van Es benut. Vlak na rust kregen de gasten een penalty, maar doelman Marco Rijnen wist redding te brengen. In het vervolg van het duel waren er wederom kansen voor Holthees, maar Janssen, Stef van Es en Robin van Es lieten het na om te scoren. Volgende week speelt Holthees de Peel en Maas-derby tegen het lager geklasseerde
Merselo.


NASCAR Whelen Euro Series terug naar Venray

Venray | De NASCAR Whelen Euro Series komt terug naar Venray. Het evenement werd een aantal jaren geleden al eens gehouden in Venray en is het komende kalenderjaar opnieuw te bewonderen op de RaceWay Venray.

Circuiteigenaar Harry Maessen is in zijn nopjes, zo laat hij weten: "We zijn hier uiteraard verheugd mee. In Europa zijn er weinig banen die ervoor geschikt zijn. Er is er een in Duitsland, maar die is te lang en daar is veel achterstallig onderhoud aan. In Engeland wordt een andere baan gesloopt." Op zaterdag 13 en zondag 14 juli staat de race in Venray gepland. "Er zijn twee vrije trainingen vooraf en een kwalificatie voor de race. Je hebt twee groepen: elite 1 en elite 2. Elite 1 is de hoofdklasse, zij rijden op zondag honderd ronden. De coureurs van elite 2 rijden op zaterdag 75 rondjes." De sport is met name in Amerika populair. Onder Amerikaanse supervisie is in Europa de Nascar Whelen Euro Series ontstaan. De voorbereidingstijd valt volgens Maessen wel mee. "Tijdens de race worden auto's gebruikt die vergelijkbaar zijn met de auto's waarmee we nu op dit circuit rijden. Dat zijn auto's die speciaal zijn gebouwd om op zogenaamde ovals te rijden. In Amerika bouwt men auto's waarmee je op zowel circuits en ovals kunt rijden."