Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Trots op 't Helder

Overloon | Ontmoetingspunt 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon bestaat op 1 december vijf jaar. Ondernemers Pieter en Annemie van den Munckhof begonnen het avontuur in de gedeeltelijk gerenoveerde monumentale boerderij uit 1770. "We kunnen terugkijken op geslaagde jaren. We hebben veel mooie evenementen en activiteiten gehad", vertelt Pieter enthousiast.

Een van de hoogtepunten van het ondernemerspaar uit Overloon was festival Schijt aan de Grens. "Dat was een erg mooi initiatief en daar hebben we echt van genoten."

't Helder gaat dan ook graag in gesprek met enthousiaste professionals en hobbyisten. "We denken graag mee en bespreken of we samen nieuwe initiatieven op poten kunnen zetten. We denken altijd in mogelijkheden en we werken in sommige gevallen samen met de plaatselijke horeca." In de loop der jaren zijn er dus diverse activiteiten bij 't Helder georganiseerd. Het gaat dan onder meer op verschillende workshops als beeldhouwen en schilderen, maar er werden ook diverse teambuildingsuitjes gehouden. "Ook hebben we ruimte voor exposities. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Ook wandel- en fietsgroepen komen bij ons langs als tussenstop. Tijdens deze periode gaat er ook wel eens een groep wandelaars met een jager op pad. Na afloop drinken we hier dan samen wat."

Als het stel terugkijkt op de afgelopen vijf jaar dan overheerst trots. "We mogen absoluut niet klagen. Er worden leuke activiteiten gehouden in 't Helder en hopelijk blijft dat zo. Het gaat eigenlijk boven verwachting goed."

De schuur is dan wel volledig gerenoveerd, de muren en andere details zijn bewaard gebleven. In de oude boerderij zijn zelfs nog de ingebouwde bedkoetsen te bewonderen en de woonkeuken is ook nog authentiek. Meer informatie over 't Helder is te vinden op www.helder-overloon.com. Daar is ook meer informatie te vinden over boekingen. (foto's: Henk Lammen)

Afbeelding
Afbeelding