Volharding laat twee gezichten zien

Emplina-Volharding 1-1 (1-0). Doelpuntenmaker Volharding: Mark Blenckers.

Den Bosch | Volharding heeft aan het uitduel met Emplina één punt overgehouden. In de eerste helft stelde het elftal uit Vierlingsbeek danig teleur, ma na rust werd er toch nog een punt uit het vuur gesleept. Het grote probleem van de Bekenaren schuilt hem dit seizoen vooral in het scorend vermogen. Het doelpunt van Volharding viel uit een standaardsituatie. Middenvelder Mark Blenckers is, veelzeggend genoeg, met twee doelpunten clubtopscorer. Achterin staat het doorgaans goed bij Volharding, al werd het openingsdoelpunt wel cadeau gedaan. Nino Janssen trapte over de bal heen, waarna Igmar Voorhaar de score namens Emplina kon openen: 1-0. Voor rust kreeg Emplina nog enkele mogelijkheden, maar het belabberd spelende Volharding kon van geluk spreken dat het slechts 1-0 bleef. Na rust speelde Volharding een stuk agressiever en zelfbewuster. Emplina kreeg nog wel de eerste kans. Een verdwaalde voorzet van opnieuw Voorhaar belandde op de kruising. Even later werd invaller Tim Brouwer vlak buiten de zestien neergelegd. Blenckers maakte de toegekende vrije trap: 1-1. Het bleek de opmaat naar meerdere kansen voor Volharding. Die werden echter om zeep geholpen. Spits Melvin de Klijn liet zich in de blessuretijd van zijn slechtste kant zien, door uit frustratie na te trappen. De Klijn kon daarop het veld verlaten. Zodoende worden de aanvallende opties voor trainer Johan Vullings nog geringer.

Terechte nederlaag SSS'18

Vianen Vooruit-SSS'18 4-1 (0-0). Doelpuntenmaker SSS'18: Frits Lucassen.

Vianen | SSS'18 heeft op bezoek bij Vianen Vooruit een ruime nederlaag geleden. Het betekende de eerste overwinning voor de ploeg uit Vianen. Voor rust creëerde Vianen Vooruit de betere kansen. SSS kroop door het oog van de naald toen een bal op de paal belandde. In de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een ongelukkige eigen goal van Koen van Bree. Van Bree kreeg niet lang daarna de kans om gelijk te maken, maar dat liet hij na. SSS kreeg vervolgens een terecht gegeven strafschop, die door Frits Lucassen werd verzilverd: 1-1. In de laatste tien minuten liep de thuisploeg echter rap weg bij de Overloners en werd het uiteindelijk 4-1. Komende zondag speelt SSS tegen Sparta'18 uit Sevenum.

Hattrick Hendriks bezorgt Merselo zege

Fiducia-Merselo 3-5 (2-2). Doelpuntenmakers Merselo: Daan Hendriks (3x), Tim Philipsen (2x).

De Rips | Merselo heeft in een doelpuntrijk duel gewonnen van Fiducia. De zege kwam in het laatste kwartier tot stand, toen Daan Hendriks er drie maakte. Merselo was vroeg in het duel op achterstand gekomen, waarna Tim Philipsen die tussenstand met twee goals omboog: 1-2. Voor rust maakte Fiducia echter nog de gelijkmaker. Tien minuten na rust maakte Fiducia uit een snelle uitbraak over links de 3-2. Het kwartier daarna leek Merselo tegen zichzelf te voetballen. Toch voorkwamen de geel-zwarten dat Fiducia de eerste punten van het seizoen pakte. Na een fraaie aanval zorgde Hendriks ruim tien minuten voor tijd voor de 3-3. Vlak voor tijd kopte Hendriks de voorsprong binnen, waarna de invaller in de extra tijd ook nog eens voor de 3-5 zorgde.