Duel Leunen gestaakt

Leunen | Het competitieduel tussen Leunen en VOS is afgelopen zondag vlak voor rust gestaakt. Leunen leidde op dat moment met 1-0 door een benutte strafschop van Tom Riensema.

Een paar minuten voor de thee sloeg de vlam echter in de pan. Een speler van VOS schoot de bal het publiek in, terwijl de bal de zijlijn al was gepasseerd. Dat leidde tot een reactie van een van de supporters van Leunen, die de confrontatie met de voetballer in Venlose dienst aanging. Toen dat gebeurde, gingen meer mensen zich er mee bemoeien en ontstond er een opstootje. Nadat alles weer was gesust, besloot de scheidsrechter het duel te staken.

Zowel Leunen als VOS wilde het duel gewoon weer hervatten, maar dat zag de arbiter niet zitten. "Erg vervelend", reageerde Leunen-coach Vincent van Sambeek op het voorval. "Hier zit natuurlijk niemand op de wachten. We speelden sterk en konden de drie punten goed gebruiken. Deze actie is natuurlijk niet goed te praten."

Sporting ST verliest ruim

Sporting ST-Kwiek Venlo 0-4 (0-0).

Swolgen | Sporting ST heeft in eigen huis een ruime nederlaag geleden tegen Kwiek Venlo. De gastheer moest aan het begin regelmatig in de achteruit, maar tot grote kansen voor Kwiek Venlo leidde dat niet. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg iets beter in het spel. Direct na de rust viel de openingstreffer. Spits Melih Koc leek hands te maken, maar het mocht door van de scheidsrechter: 0-1. Een klein half uur voor tijd werd de voorsprong verdubbeld, na een actie van Ibrahim Assitaou. Twintig minuten voor tijd zorgde een snelle counter van Fatih M'Kaouar voor de definitieve beslissing. Even later kreeg Sporting ST een vrije trap, die door Rik Miltenburg in de muur werd geschoten. Uit de daaropvolgende counter scoorde M'Kaouar nogmaals: 0-4. Zondag speelt Sporting ST tegen RKSVN.