Inzegening Koning Davidbeeld

Blitterswijck | Een beeld uit hout, voorstellend koning David die een harp bespeelt, wordt op zondag 4 november ingezegend in de kerk van Blitterswijck.

De inzegening gebeurt tijdens de dienst waarin overleden parochianen herdacht zullen worden. Het beeld, dat in bruikleen zal worden afgestaan, krijgt een plaats in de vitrine van de kerk. Tijdens de viering zullen 2 psalmen voor het eerst gezongen worden. Een groot deel van de Psalmen wordt David toegeschreven. De meest bekende psalm is psalm 23 De Heer is mijn herder. Bisschoppen hebben nogal eens een psalmvers als wapenspreuk uitgekozen. Zo was de wapenspreuk van Albert van Horne, bisschop van Gent 1681-1694: "Lex tua meditatio mea est". ( Uw wet is mijn bezinning ) Gebaseerd op psalm 119, vers 97. Op de muur van de inloopkapel van de Grote Kerk in Venray is sinds het najaar van 2012 een marmeren tegel aangebracht met in goudkleur de gegraveerde bisschoppelijke wapenspreuk.

Ateliers open

Venray | Vier regionale ateliers openen hun deuren tijdens het Landelijk Atelierweekend.

Tijdens de Nationale Kunstweek vindt in het weekend van 17 en 18 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Meer dan 400 beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun atelier voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk. Ook worden er extra activiteiten gehouden zoals workshops, demonstraties & exposities. Dit evenement wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. In de regio Venray doen vier ateliers mee; Jolanda Nabben, IEP, Bliss en Atelier Cultura. De deelnemende kunstenaars in Atelier Cultura aan het Schoutenstraatje 8 in Venray zijn: Karin Juwett, Annie Druiven, Mariëlle van der Beele, Job Cox en Tamara Martens. De ateliers zijn tijdens Landelijk Atelierweekend op zaterdag en zondag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Op www.landelijkatelierweekend.nl is het overzicht te vinden van alle deelnemende
locaties.

Bjorn en Mieke in Overloon

Overloon | Carnavalsvereniging de Huibuuke in Overloon opent het nieuwe carnavalsseizoen met het vieren van d'n elfde van d'n elfde.

Op zondag 11 november wordt om 10.30 uur afgetrapt door prins Stan I. Hij mag die ochtend zijn prinsensteek inleveren en in het diepste geheim wordt die steek overgedragen aan de nieuwe prins. Die staat namelijk te trappelen om zich die middag aan het publiek bekend te mogen maken. Naast al het prinsengeweld is het woord natuurlijk aan de muziek. Een keur aan artiesten trekt voorbij, met onder andere optredens van het Venrayse dueo Bjorn en Mieke, Hoondervel en de Roojse Hofkapel. Toegang gratis.

Bingoavond

Venray | De Reuma Patiëntenvereniging Venray e.o. houdt op maandag 5 november een bingoavond in De Kemphaan in Venray. Aanvang 19.30 uur. Ook niet-leden zijn welkom.

Kaartavonden

Venray | In wijkcentrum Den Hoender in Venray zijn de data van de kaartavonden 2018/2019 voor komend seizoen bekend. Dit zijn 1, 8, 15, 22 en 29 november en 6, 13 en 20 december.