Volleyballers blijven winnen

ActiveRooy-Havoc 3-1. Setstanden: 25-17, 24-26, 25-14 en 25-16.

Venray | In de derde klasse H behaalden de volleyballers van ActiveRooy opnieuw een zege. In sporthal De Wetteling werd Havoc uit Haps met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

In een wedstrijd waarin hoogstaand volleybal bepaald niet centraal stond, bleken de Venraynaren in de eerste set nog oppermachtig (25-17). De heren van Havoc zaten totaal niet in het spel waardoor het ze ActiveRooy wel erg gemakkelijk maakten een ruime voorsprong op te bouwen. Richting einde van de set kenterde het spelbeeld. Er was gemakzucht in het spel van de thuisploeg geslopen en Havoc rook zijn kansen, hoewel het te laat was voor deze eerste set. In de tweede set werd het ingezette spelbeeld voortgezet. ActiveRooy maakte veel fouten en worstelde vooral met zichzelf. Havoc wist lange tijd een voorsprong van zo'n zes punten vast te houden, maar ook ditmaal kwam er een kentering, echter ook nu te laat. De Venrayse volleyballers waren weer beter bij de les, brachten vooral de servicefouten terug en kregen de eigen aanvallers weer beter in stelling. Op het einde was alles mogelijk. Op een stand van 24-24 moest het Venrayse team echter met lede ogen toezien hoe Havoc zijn zesde punt van het seizoen pakte (24-26). In de wetenschap dat dit setverlies niet nodig was geweest, kwam een ActiveRooy in het veld dat gebrand was om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de derde set (25-14) liet het team zich niet meer uit het veld slaan en werd er geconcentreerd gespeeld. Hoewel het spel nog steeds niet het gewenste niveau bereikte, bleek het voldoende om de mannen van Havoc duidelijk af te troeven. Ook de vierde set ging met een stand van 25-16 vrij eenvoudig naar ActiveRooy. Dinsdag 6 november staat opnieuw een thuiswedstrijd in De Wetteling op het programma. Ditmaal is Hovoc 5 de tegenstander. Aanvang 19.30 uur.