Afbeelding

Groots jubileum Ons Genoegen

Venray | Muziekvereniging Ons Genoegen vierde afgelopen zaterdag het 110-jarig jubileum in de schouwburg van Venray met de show Music Makes Memories.

De muziekvereniging zette in de schouwburg een spetterende show neer, waarbij een reis door de tijd werd gemaakt. Ons genoegen werd tijdens het jubileumconcert bijgestaan door onder meer Maartje Smedts, Ivo Koenen en Daan Jeuken. Daarnaast kwamen Guus Vreugdewater, Guus Jacobs, Marloes Nogarede, Suzan Spreeuwenberg en de Oirlose Auke Classens de fanfare en de slagwerkgroep vocaal versterken.

Een van de grote verrassingen deze avond was het optreden van burgemeester Hans Gilissen. Hij won in 2016 de publieksprijs van Maestro op de Bok. Hij nam zaterdagavond nogmaals plaats op de bok en dirigeerde het stuk Koning Voetbal. Na afloop van het concert sprak Gilissen vol lof over het muzikale feestje. "Een spetterende voorstelling met een ongelofelijke gevarieerdheid en dat alles op een zeer hoog niveau. Wat was het een prachtige avond", zei de Venrayse burgemeester.

Een van de hoogtepunten van de show was het optreden van Bart Jeuken, de dirigent van de slagwerkgroep. Met het nummer Killing in the Name of van Race Against the Machine, zette hij als zanger de hele zaal op zijn kop. De fanfare stond onder leiding van Johan Smeulders. Tijdens het concert werd onder meer stilgestaan bij de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima, waarbij het lied Adios Nonino werd gespeeld met accordeonsolo van Lieke op 't Roodt. Het concert werd in stijl afgesloten met een samenwerking met Gijs Voesten. Hij acteerde zoals gebruikelijk onder zijn artiesten naam dj Lucky Done Gone.

Na afloop was er een afterparty waarbij coverband RootZ voor het feest zorgde tot in de late uurtjes. Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo sluit het jubileumjaar jaar af met een kerstconcert in samenwerking met het Venray's Mannenkoor op 22 december in de kerk van Oirlo.

Foto: Rianne Verbong.