Oranje Wit blijft in spoor koploper

Oranje Wit-Odio 11-9 (6-5). Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (3x), Aniek Drabbels, Dionne Drabbels, Jessica Klaassens en Steffie van Rooij (allen 2x).

Leunen | De korfbalsters van Oranje Wit behaalden in de hoofdklasse een 11-9 overwinning op Odio. Een gure wind zorgde er zondag voor dat de thuisploeg enige tijd nodig had om op te warmen. Oranje Wit keek na vijf minuten spelen zelfs tegen een 0-3 achterstand aan. Door het matige verdedigen van de tegenstander lukte het Oranje Wit vanaf de eerste minuut veel kansen te creëren, maar het afronden lukte pas later in de eerste helft. Vlak voor rust lukte het Oranje Wit toch nog op gelijke hoogte te komen en zelfs een kleine voorsprong te pakken: 6-5. In de rust wees coach Edwin Griesheimer zijn ploeg erop om vooral zelf tempo te maken en niet mee te laten slepen door de gasten. Door het snellere aanvalsspel van Oranje Wit na rust nam het aantal kansen toe en werd scoren ook makkelijker. Odio kwam nog een aantal keren dichterbij, maar de winst voor Oranje Wit kwam geen moment meer in gevaar. Met dertien punten uit acht duels staat Oranje Wit na de eerste helft van de veldcompetitie op een tweede plaats, twee punten achter koploper Rooi.

Merselo opnieuw onderuit: 5-13

Merselo-Flash 5-13 (3-7). Doelpunten Merselo: Lisa Verhoeven (2x), Angela Litjens, Geke Nijenhuis en Jacqueline van Meijel.

Merselo | In de eerste klasse C verloor Merselo op eigen veld van Flash: 5-13. Het was de tweede confrontatie tussen beide ploegen dit seizoen. Flash staat bekend om zijn fysieke spel en het goede schot van afstand. Die kwaliteiten werden ook afgelopen zondag op sportpark De Vloet ten volle benut door de gasten. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, maar liep al snel tegen een achterstand aan. Merselo bleef achter de feiten aanlopen en verloor, na een 3-7 achterstand bij rust, uiteindelijk met acht doelpunten verschil. Met nul punten uit zeven duels staat Merselo voorlopig op een laatste plaats.

Fraaie zege handballers

Manual-Beekse Fusie Club 21-14 (10-8). Doelpunten Manual: Driek Gabriels (5x), Paul Stroy (4x), Niek Bastiaans (3x), Jochem Duisters, Jan Vorstenbos en Martijn Schütte (allen 2x), Ruben Albers, Joost Ueberbach en Kingsley Lamptey.

Venray | De handballers van Manual wonnen zaterdag in sporthal De Wetteling van de Beekse Fusieclub 3: 21-14. Bij de rust leidde Manual met twee treffers verschil: 10-8.

De thuisploeg ging goed van start en nam meteen het initiatief. Aanvankelijk stond het vizier niet op scherp, maar door enkele fraaie treffers van Driek Gabriels werd de ban gebroken. Hij wist vele malen te profiteren na snelle break-outs. Ook de verdediging stond als een huis en de gasten hadden veel moeite om tot scoren te komen. Toch wist BFC op slag van rust het verschil bijna te dichten: 10-8. Na de thee bouwden de Venrayse handballers hun voorsprong uit. Opmerkelijk was dat keeper Oscar Logister bijna scoorde vanuit zijn doelgebied. Met een worp over het hele veld miste hij net het lege doel van BFC. Het publiek kon genieten van een mooi potje handbal en hield Manual de punten in eigen huis. De Venrayse handballers staan als nieuwkomer nu verrassend op een tweede plaats in de tweede klasse. Op zondag 4 november speelt Manual in Landgraaf een uitwedstrijd tegen koploper BDC'90, aanvang 15.30 uur.

Royale nederlaag volleybalsters

ActiveRooy-Havoc 3: 0-4. Setstanden: 15-25, 19-25, 16-25 en 19-25.

Venray | In de tweede klasse leden de volleybalsters van ActiveRooy een royale nederlaag tegen Havoc 3: 0-4. In sporthal De Wetteling ging de thuisploeg in de eerste set voortvarend van start en nam een 5-0 voorsprong. ActiveRooy had vervolgens geen antwoord op de servicedruk van de gasten die met 15-25 de eerste wonnen. De tweede set leek beter te gaan, maar door weer een sterke service en slimme aanvallen van de tegenstander, kon de thuisploeg de service- en rallypass niet onder controle houden. De winst ging met 19-25 opnieuw naar Havoc. Na twee verloren sets, begon de derde set in het voordeel van Havoc. Halverwege de derde set raakte de libero van ActiveRooy geblesseerd en dat zorgde voor enige onrust bij de thuisploeg. De derde set ging met negen punten verschil opnieuw naar Havoc 3. In de vierde en laatste set begonnen de Venrayse volleybalsters goed. De verdediging achter het blok stond goed en een goede service zorgde voor een voorsprong. Uiteindelijk konden de dames deze voorsprong niet vasthouden en verloren uiteindelijk de set met 19-25. Op zaterdag 10 november speelt ActiveRooy om 16.00 uur thuis tegen Vocala 4 uit Oeffelt.

Red Stars sterk

Leiden | Emma van der Zanden en Kas van Oost van tafeltennisvereniging Red Stars hebben in Leiden een sterke Jeugdmasters 2018 achter de rug. Het was een strijd tussen de twaalf beste jongens en meisjes van Nederland verdeeld in twee poules van zes. Bij de meisjes speelde Emma van der Zanden een sterke poule die ze afsloot met vijf zeges en een eerste plaats en naar de finale. Daarin won ze met 3-1 van trainingsgenoot Sharon Janssen. Ze heeft zich, evenals Janssen, geplaatst voor de senioren masters. Chana van der Venne eindigde op de elfde plaats. Kas van Oost verloor zijn finale bij de jongens van oud-teamgenoot Lode Hulshof met 3-2.

Zaterdag 3 november wordt de competitie hervat met thuiswedstrijden aan de Zuidsingel 2a in Venray voor jeugd en senioren vanaf 12.30 en vanaf 17.30 uur de senioren.